ŞEYHMUS DİNÇEL
Katip Üye

ŞEYHMUS DİNÇEL

1966 yılında Mardin’de doğdu.

Dicle Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni 1991 yılında tamamladı.

1991-1993 yılları arasında Suudi Arabistan'da bir Alman inşaat firmasında çalıştı.  1993 yılından sonra serbest bir mimarlık atölyesinde mimari proje çalışmalarını yürüttü. Akabinde kendisine ait inşaat firmasında üstyapı inşa işlerini icra etti.

1999 yılından itibaren restorasyon çalışmalarına ağırlık verdi. Deyrulzafaran Manastırı, Melik Mahmut Cami, Sabancı Kent Müzesi (Askeri Kışla), Abdulkadir Paşa Konağı ve Erdoba Evleri dahil olmak üzere 20’ye yakın tarihi eserin restorasyon çalışmalarını yürüttü.

2003-2004 yıllarında Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım Peyzaj Mimarlığı bölümünde misafir Öğretim Görevlisi olarak çalıştı.

2004-2007 yılları arasında AK Parti Mardin İl Başkanlığı görevinde bulundu. 2007-2008 yılları arasında antik şehir Dara'da kazı komisyonunda yer aldı. 2009-2011 yılları arasında Şanlıurfa Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu (mimar) üyeliği yaptı.

Yurt içi ve yurt dışında, tarihi şehirlerin gelişimi, Mardin taşının özellikleri ve restorasyon ana ilkeleri konularında çeşitli panel ve konferanslarda sunumlar yaptı. Mardin Kent Konseyi Kurucu Genel Sekreterliği, Mardin Kültür Turizm Tanıtım Derneği Başkanlığı, Artuklu Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Mardin MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeliği, Mardin Ensar Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundum. Ayrıca Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Dicle Üniversitesi ve Artuklu Üniversitesi’nde Mimarlık Fakültesi jürilerine dahil oldu.

Mardin Milletvekilli ve TBMM Katip Üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Mayıs 2021 itibarıyla AK Parti Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Çok iyi düzeyde Arapça ve orta-üstü düzeyde İngilizce bilen Dinçel, evli ve dört çocuk babasıdır.