EMİNE SARE  AYDIN
Katip Üye

EMİNE SARE AYDIN

1975, Zonguldak doğumlu aslen Bayburtlu, Muzaffer, Ayşe.

Akademisyen; İstanbul Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünü birincilikle bitirdikten sonra ABD Indianapolis Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde ön lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamladı. Perdue Üniversitesi’nde başladığı doktora eğitimine Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde devam etmiş ve yüksek onur derecesi ile tamamlamıştır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümünde Öğretim Üyesi ve İTİCÜ AB Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörlüğü yapan Aydın, İTİCÜ Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin kurucu müdürü olarak görev yaptı. Türkiye - AB İlişkileri, milliyetçilik, kimlik, göç ve kadın politikaları alanında akademik çalışmalar yaptı. İş hayatına 2006 yolunda Dubai İslam Bankası Türkiye temsilcilik ofisinde başlayan Aydın, İBB’nin kurmakta olduğu AB müdürlüğünün çalışmalarında yer aldı, 2010 yılında İstanbul Avrupa Kültür Başkenti AB Müşavirliği görevi kapsamında kıdemli program yürütücülüğü yaptı. 2013 yılında kuruculuğunu yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve KADEM Vakfının Kurucu Genel Başkanı oldu ve 2 dönem başkanlığını yürüttü.  Demokrasi Çalışmaları Grubu, İstanbul AB Platformu ve Türkiye Demokrasi Çalışmaları Platformu ve mevcutta Türkiye Delegasyonu Başkanlığını yürüttüğü W20‘nin (Kadın-20) öncüleri arasında yer aldı.

AB tarafından desteklenen birden fazla projenin yürütücülüğünü yapan Aydın, 50 genç Türk Hukukçunun AB Hukuk sistemini tanımalarına yönelik geliştirdiği projesiyle AB’nin en başarılı projeler listesinde yer aldı. İstanbul Kalkınma Ajansının ilk kadın odaklı projesine imza atan Aydın, çalışan kadının güvenliğini esas alan projesine İSTKA tarafından ödül verilmiştir. Üniversitede görev yaptığı dönemlerde kadın girişimciliği, sivil toplum diyaloğu, kırsal kalkınma, Suriyeli sığınmacıların entegrasyonuna ilişkin AB ve kamu destekli projelerde yöneticilik yaptı. Siyasi yaşamına 2006 yılında AK PARTİ Kadın Kollarında MKYK Üyesi olarak başladı ve 4 yıl çalıştı. AK PARTİ İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olarak 3 yıl görev yaptı. Meclis çalışmalarının yanında sivil toplum çalışmalarına devam eden Aydın,  Uluslararası Göç ve Mülteciler Derneği’ni (İMRA) kurmuş ve başkanlık görevini üstlenmiştir. Çalışmalarında göç ve kalkınma ilişkisi üzerine yoğunlaşmıştır. Aydın, ayrıca G20’nin alt komitesi olan W20’nin (Kadın-20) 2020 yılı Saudi Arabistan Dönem Başkanlığı’nda Türkiye Delegasyon Başkanlığını yürütmüştür.

İyi düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Aydın, 1 çocuk annesidir.