MURAT BAYBATUR

1978 yılında Almanya'da dünyaya geldi. İlkokulu Manisa Fatih İlköğretim Okulu’nda okudu. Ortaokul ve liseyi Manisa İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi.

Siyasi hayatına Refah Partisi’nde başlayan Baybatur, Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından kurulan Fazilet Partisi Gençlik Kolları’nda ve Milli Gençlik Vakfı'nda çeşitli kademelerde görev aldı.

2001 yılında Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Manisa kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Daha sonra bu görevinden istifa ederek, AK Parti Manisa kurucu İl Gençlik Kolları Başkanı olarak görevlendirildi. Yaklaşık 3 yıl süren görevinde gençlik siyasetinde önemli çalışmalara imza attı.

Daha sonra il yönetim kurulunda sırasıyla Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Teşkilat Başkanlığı, Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı yapan Baybatur, askerlik görevini tamamlamasının ardından 20 Şubat 2011 tarihinde AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Manisa İl Başkanı olarak atandı.

20 Mayıs 2012 tarihinde yapılan AK Parti 4. Olağan Kongresi’nde Manisa’da ilk kez tek liste ile gidilen seçimlerde gerek Manisa’da, gerekse tüm ilçelerde konsensüs sağlayan Baybatur, İl Başkanı seçildi. 31 Ocak 2015 tarihinde il başkanlığı görevini devreden Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı oldu.

7 Nisan 2015 tarihinde AK Parti Genel Merkezi tarafından Manisa 4’ncü sıra milletvekili adayı gösterilen Baybatur, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili seçimlerinde  AK Parti Manisa Milletvekili seçildi.

1 Kasım 2015 tarihinde tekrar edilen genel seçimde 2. kez  milletvekili seçilerek parlamentoya giren Baybatur, TBMM’de Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, Milli Savunma Komisyonu ve AGİT-PA (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi) üyesi olarak görev yapmıştır. 21 Mayıs 2018 tarihinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Manisa 1’nci sıra Milletvekili Adayı gösterildi. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili genel seçimlerinde AK Parti Manisa Milletvekili olarak seçilen Baybatur; Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Sözcüsü ve Türkiye – Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olup halen görevlerine devam etmektedir.

22 Mayıs 2016 tarihinde AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde ilk kez parti üst karar organı olan MKYK Üyeliğine seçilen Baybatur, sırasıyla 23 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılan AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde, 18 Ağustos 2018 tarihinde yapılan 6.Olağan Büyük Kongresi’nde ve son olarak 24 Mart 2021 tarihinde yapılan 7. Olağan Büyük Kongresi’nde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın listesinden MKYK Üyesi seçilmiş olup, MKYK Üyeliği görevini sürdürmektedir. Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak atanan Baybatur; halen görevine devam etmektedir.

Almanca bilen Baybatur, evli ve 1 kız, 1 erkek çocuk babasıdır.