06-04-2021 20:08:39

"Zevzeklik değil, kepazeliktir"

Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Alparslan Türkeş'i rahmetle andığını, 5 Nisan Avukatlar Günü'nü de kutladığını söyledi.

Elitaş, İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan'ın, Çin'in Ankara Büyükelçiliği'nin twitiyle ilgili dile getirdiği konu üzerine, şöyle konuştu:

"Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi, İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında sosyal medyada bir 'twit' paylaşmış. Bu konu diplomatik kuralları aşan, diplomatik nezaketi tamamen göz ardı eden bir davranış şeklidir; kabul edilemez. Böyle bir paylaşımı doğru bulmadığımızı ifade ediyoruz.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağırılarak gerekli uyarılar ve bu konuyla ilgili tepkilerimiz dile getirilecektir. Türkiye'de siyasi partilerin ne zaman ne konuşacakları, hangi ölçüde konuşacakları ve bunu tayin etme hakkının da bir başka ülkenin büyükelçisine düşmediğini açık ve net şekilde ifade ediyoruz. Bu, bizim demokratik kurallarımıza aykırı bir davranış şeklidir, şiddetle reddettiğimizi ifade etmek istiyorum."

Elitaş, bazı emekli amirallerin yaptığı açıklamayla ilgili, Türkiye'nin cumhuriyet tarihi boyunca darbelerle vesikalanmış bir ülke olduğunu belirterek, cumhuriyet tarihinde ilk defa bir iktidarın herkese yerini yurdunu gösterdiğini "Devlet memuru memurluğunu yapacak, milli iradenin verdiği görevini yerine getirecek." dediğini aktardı.

Mustafa Elitaş, "Bugün, 103 amiralin yaptığı işi 'Gündem değiştirmek, gündemi sulandırmak' diye ifade etmek, tarihimizde geçen konuları örtbas etmektir. Açıkça ifade ediyorum, Sayın Meral Akşener'in ifade ettiği gibi bu bir zevzeklik değil bu bir kepazeliktir, bu bir darbeye teşviktir, teşebbüstür. Bununla ilgili yargı gerekeni yerine getirecektir ve bu kişilere haddini bildirecektir." değerlendirmesinde bulundu.