13-02-2021 19:27:46

"Yeniden Kuruluş Anayasası ile kastımız, maddi ve manevi değerleri yeniden hayata geçirmek suretiyle geniş katılımlı yeni anayasa yapma talebidir"

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

100 yıl önce dünyanın en güçlü devletlerine karşı istiklal ve istikbal için milletçe topyekun bir mücadele verildiğini hatırlatan Özkan, "Milletçe verdiğimiz bu mücadele sonucunda Cumhuriyetimizle taçlandırdığımız yeni Türkiye'mizi kurduk. Ancak 100 yıllık bir çınar olan Cumhuriyetimiz, darbe ve vesayet girişimleriyle maalesef kuruluş ve kurtuluş değerlerinden, o maddi ve manevi değerlerden uzaklaştırılmıştır." ifadelerini kullandı.

AK Parti olarak 20 yıldır her alanda gerçekleştirilen reformlarla bu darbeci ve vesayetçi zihniyetle mücadele ettiklerini vurgulayan Özkan, darbeyi de mandacıları da tarihin tozlu raflarına kaldırdıklarını belirtti.

Cumhuriyeti, kurucu değerlerindeki maddi ve manevi ruhla birleştirecek, yeniden dirilişe vesile olacak, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracak yeni anayasa yapma vakti olduğuna işaret eden Özkan, şunları kaydetti:

"Yeniden Kuruluş Anayasası ile kastımız; yenileyici bir ruhla, geçmişin birikimini dikkate alarak ve o kuruluşumuzda bizi bir arada tutan maddi ve manevi değerleri yeniden hayata geçirmek suretiyle, geniş katılımlı yeni anayasa yapma talebidir. Amacımız, Cumhuriyetimizi el birliğiyle modern geleceğe daha güçlü şekilde taşımaktır. Böylesi bir anayasa, aziz milletimize olan bir borcumuzdur ve inşallah 83 milyon hep birlikte yerine getireceğiz."