18-02-2021 17:59:10

"Yanlış yapıyorsak tabii ki tweet atılabilir ama bir kampanya halinde insanlara saldırılmasına, hep beraber son vermemiz lazım"

Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM Genel Kurulunda değerlendirmelerde bulundu.

Özlem Zengin, "çıplak arama" tartışmalarıyla ilgili çok sayıda saldırıya maruz kaldığını ifade etti.

Uluslararası hukuka, diğer ülkelere bakıldığında aramanın bulunduğuna işaret eden Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'deki ismin aynısı, farklı isimde olanlar var. Mevzuatın tamamında neredeyse bu arama var. Bu arama yapılırken, mevzuata uygun yapılmaması başka bir şey. Böyle olması halinde biz sonuna kadar mücadelesini veririz. Olmaz böyle bir şey, olamaz. Fakat böyle bir  aramanın yapılmadığı yerde, ortaya çıkan FETÖ'cüler, olaydan neredeyse 1-2 yıl sonra ortaya çıkararak, bir kampanya haline dönüştürüyorlarsa, o zaman bir sorun vardır. Biz haklı, yerinde itiraza, her türlü insan haklarını sonuna kadar savunmaya varız. Ama bir şeyi uydurarak, olmayan bir şeyi var haline getirerek, özellikle kampanya, saldırı, 40 bin tweet atılıyor. Sonra ortaya çıkıyor ki o olay, şehir için böyle bir arama yapılmamış. O günlerde, olayın hemen arkasında Kovid oldum, hastanede olduğum için cevap veremedim. O arada saldırı, saldırı... Sağlığım da müsait değil ki, çıkıp bir açıklama yapayım. Maşallah sizi destekleyen ne kadar gazete varsa; ne güzel söylediğini, söylemediğini altına koyup sana saldırmaya devam ediyor. 34. maddede, bunun uygulanmasında, insan onuru aleyhine uygulanamaz, aşağılayıcı tutum halinde dönüştürülemez diye yazıyor. Fakat bu uygulanırken sınırlar aşılıyorsa, hepimizin buna itirazı var. Bir konuya dair cevap verdiğinizde, bütün ihlallere cevap vermiyorsunuz. Söylediğim şey belliyken, onun bağlamından koparılıyor, bu konudaki aramalarla 'Hayır yoktur....' yüzlerce yazı yazılıyor, bir sürü haber, tweet.  Bunu yapanlar, bizim insan olduğumuzu unutuyorlar galiba. Ben de bir insanım, hakkımın korunmasını istiyorum. Siz bu işi yaparken başka birinin hakkını, hukukunu yerle yeksan ediyorsanız bunu reddediyorum. Yanlış yapıyorsak tabii ki tweet atılabilir ama bir kampanya halinde insanlara saldırılmasına, hep beraber son vermemiz lazım."