27-02-2020 17:16:22

"Ülkemizin güvenliği ve terör konusunda asla geri adım atmayacağız"

TBMM Başkanvekili Celal Adan, Meclis Genel Kurulunda gündem dışı konuşmaların ardından partilerin grup başkanvekillerine söz verdi.

Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, İdlib'de şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Ülkemizin güvenliği ve terör konsunda asla geri adım atmayacağız." dedi.

Erbakan'ın, Türkiye'nin siyasi hayatının mümtaz isimleri arasında yer aldığını, bilim, irfan, adalet ve ahlak temelinde bir dava kuşandığını dile getiren Turan, Erbakan'ın müesses nizamın saldırılarına muhatap olduğunu kaydetti. Turan, "Dün Erbakan hocamıza dünyayı dar edenlerin, zindan edenlerin, bugün övgüler yağdırmasını da ibretle izliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bülent Turan, 28 Şubat postmodern darbesine yönelik ise şunları söyledi:

"28 Şubat, soğuğuyla, zulümleriyle, baskılarıyla, insan hakları ihlalleriyle tarihin en karanlık köşelerinde yerini aldı. Amaç meşru hükümeti iktidardan uzaklaştırmaktan da öteydi. Aile kurumu dahil olmak üzere toplumun tüm dinamiklerini, devletin tüm kurumlarını darbeci zihniyete teslim etmek ve dizayn etmekti. Sırf karnesinde başörtülü fotoğrafı olduğu için tedavi edilmeyerek ölüme terk edilen insanlarımız oldu. Bu saçma, anlamsız, insan haklarına aykırı uygulamalara alkış tutan siyasiler oldu. Tarih bunları elbette yazdı. Ancak 'Etkisi bin yıl sürecek' denilen 28 Şubat'ı, millet iradesi yerle bir etti. Karanlık süreç, milletimizin direnci, inancı ve mücadelesiyle geride kaldı. Bu ülkeyi, dünün cuntacılarının, 28 Şubat postmodern darbesinin akıl hocalarının destekçilerinin rüyalarına hiçbir zaman teslim etmeyeceğiz."