14-07-2021 18:02:18

"Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Gazi Meclisimiz de asrın ihanetine direndi"

Grup Başkanvekili Bülent Turan, hangi partiye olursa olsun, Türkiye'deki demokrasi yarışında partilere karşı silah kullanan, şiddet kullanan kim varsa karşısında olduklarını, kınadıklarını da ifade etti.

15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıl dönümü olduğunu anımsatan Turan, 15 Temmuz'un Türk milletinin sonsuza kadar büyük bir gururla taşıyacağı bir şeref nişanesi, darbecilere geçit vermeyen bir demokrasi mücadelesi olduğunu vurguladı.

Bülent Turan, 15 Temmuz'da teslim alınmak istenen milli iradeyken darbecilerin teslim alındığını dile getirerek "FETÖ orijinli küresel bir proje olan 15 Temmuz, milletin kararlılığı karşısında mahvoldu. Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Gazi Meclisimiz de asrın ihanetine direndi. Meclisimizi 11 kez bombaladılar, tanklarla Meclise girmeye çalıştılar. Gazi Meclisin açılması, Meclisimizin görevinin başında olduğunu, milli iradeyi temsil etmeye devam ettiğini ve teslim olunmayacağına yönelik önemli bir mesaj oldu. O gece tüm partilerden Gazi Meclis'e gelen vekillerimize tekrar yürekten teşekkür ediyorum. 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminden sonra geçen beş yılın ardından milletimizin istiklali, istikbali ve istikrarı adına gösterdiği kararlılığın devamını diliyoruz, bekliyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.

Turan, FETÖ ve diğer tüm terör örgütleriyle mücadelenin partiler üstü bir mesele olması gerektiğine işaret ederek "FETÖ'yü cesaretlendiren, 15 Temmuz'u itibarsızlaştıran adımlardan, ifadelerden uzak durmak gerekir." diye konuştu.

Diğer terör örgütleriyle olduğu gibi, FETÖ ile de sonuna kadar mücadeleyi sürdüreceklerini dile getiren Turan, 15 Temmuz şehit ve gazileri ile vatan uğruna can veren tüm kahramanları rahmetle, saygıyla yad etti.

Bu arada Azerbaycan Milli Meclisi Dışişleri ve Parlamentolar Arası İlişkiler Komitesi Başkanı Samad Seyidov ve beraberindeki heyet bir süre Genel Kurul çalışmalarını izledi.