28-04-2021 16:50:12

"Türkiye, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın tam manasıyla yanındadır ve iki devletli çözüm hedefini hep birlikte inşallah gerçekleştireceğiz"

Grup Başkanvekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında toplandı.

Gündem dışı konuşmaların ardından, partilerin grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak değerlendirmelerde bulundu.

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin temel atmama törenleri düzenlendiği, arıtma tesislerinin iptal edilmesi sonucu Haliç’in nasıl kirlendiğinin hep beraber görüldüğünü söyledi.

Akbaşoğlu, "Eser ve hizmet siyasetine yönelmesi gerektiğini Sayın Başkan’a hatırlatıyoruz. Temel atmama töreni ve dış borçlanmaya dönük tören düzenlenmesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki zihniyet değişimini gösteren en bariz örneklerdendir.” değerlendirmesinde bulundu.

Akbaşoğlu, emeklilerin bayram ikramiyelerine verilecek zamla ilgili kanun teklifini bugün TBMM Başkanlığına sunacaklarını bildirdi.

Cenevre'de Kıbrıs ile ilgili görüşmelerin başladığını anımsatan Akbaşoğlu, "Türkiye, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın tam manasıyla yanındadır ve iki devletli çözüm noktasında mutlaka bu hedefi hep birlikte inşallah gerçekleştireceğiz. Adada kalıcı barışı tam manasıyla hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız." diye konuştu.

Akbaşoğlu, "Şimşek adlı milli savaş uçağının seri üretimine başlıyoruz, bunun müjdesini paylaşmak istiyorum." dedi.