12-02-2020 17:53:33

"Türkiye çok yönlü diplomasi izliyor"

Grup Başkanvekilimiz Cahit Özkan ise Suriye'de, TSK'nin yürüttüğü operasyonların amacına bakılması gerektiğini dile getirerek amaçlarının ülkenin sınır güvenliğini, devletin bekasını, oluşturulmak istenen terör devletinin, terör koridorunun bertaraf edilmesi, bölgesel barışın teminat altına alınması, Türkiye'ye gelen sığınmacıları ülkelerinde iskan edilmesi, uluslararası barışa hizmet edilmesi olduğunu anlattı.

Özkan, "Birinci hedef, ülkemizin bekası, istiklali ve istikbalidir. Onun için bu hedefte giderken mutlaka neticeyi alana kadar, şanlı tarihimizde olduğu gibi yolumuza devam etmek zorundayız. Hedef doğru olduktan sonra aziz milletimizle dayanışma içinde nihai hedefe ulaşmak zorundayız. Bunun için iki yolumuz var, biri masada yani diplomasi. Diğeri sahada, yani silahlı güçlerimizle neticeye ulaşmak." diye konuştu.

Türkiye'nin çok yönlü diplomasi izlediğine dikkati çeken Özkan, sahada çalışmaya başlamadan önce uluslararası hukuk açısından, uluslararası toplumda karşılık bulan tezlerinin masaya yatırıldığını, sonuç alındığını anımsattı.

Özkan, artık sahada çalışmaya başladıklarını kaydederek 911 kilometrelik Suriye sınırında, 33 kilometrelik derinlikte, 4 bin kilometrekarelik alanda otoriteyi, güvenliği, barışı teminat altına aldıklarını anlattı.

Terör koridorunu ve terör devletini bertaraf ettiklerini dile getiren Özkan, "Arapların, Kürtlerin, Türkmenlerin barış içinde yaşamasını tehdit eden teröristleri tasfiye ettik. Soçi'de eksiklik mi oldu Silahlı Kuvvetlerimiz zaten sahada gereğini yapıyor. Ankara Anlaşması'na aykırı mı davrananlar oldu yine Mehmetçiğimiz sahada adım adım görevini yapıyor. Neticede, aziz milletimiz, bugün bu Meclis'te karar alan parlamentomuz haklı çıkacak ve ülkemizin istiklalini ve istikbalini güvence altına almış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.