24-10-2019 18:28:23

“Türkiye bu tarihi zaferle birçok sonuç elde etmiştir”

TBMM Genel Kurulunda, grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin de Osmaniye milletvekili olduğunu anımsatarak, Osmaniye'nin il oluşunun yıl dönümünün hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Barış Pınarı Harekatı ile Rusya'nın Suriye'deki PKK/YPG terör örgütünü Türkiye sınırından 30 kilometre aşağıya çıkarması ve güvenli bölge kurulmasının kabul edilmesini büyük bir askeri, diplomatik ve siyasi zafer olarak nitelendiren Akbaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Ya istiklal ya ölüm!' kararlılığıyla yürüttüğü liderliğinin neticesinde Türkiye bu tarihi zaferle birçok sonuç elde etmiştir. Kırk yıllık PKK/YPG terörünün tamamen yok edilmesinin ve ülkemize sızmaların önlenmesi için bütün sınırımız boyunca güvenliğin sağlanmasının, aynı zamanda, misafir ettiğimiz Suriyelilerin kendi topraklarında oluşturulan güvenli bölgeye yerleştirilmelerinin yolu açılmıştır. Gerek Amerika'ya gerek Rusya'ya PKK/YPG'nin bir terör örgütü olarak bütün sınırlarımızdan 30 kilometre aşağıya çekilmesi sorumluluğu kabul ettirilmiş ve imza altına alınmıştır."

Akbaşoğlu, terör koridorunda kurulması planlanan terör devleti geçişli, Nil'den Fırat'a büyük İsrail projesinin de çöktüğünü dile getirerek, tüm insanlığın gözü önünde yaşanan bu sürecin aynı zamanda Batılı değerlerin tam bir çöküş içinde olduğunu ve maskeli balonun sona ererek yeni bir dönemin eşiğine gelindiğini gösterdiğini söyledi.

Bu yeni dönemin zulüm ve sömürü üzerine, ikircikli ve sahte bir düzen değil; adalet üzerine, ilkeli, sahici ve samimi bir düzen olduğunu aktaran Akbaşoğlu, Türkiye'nin kendisi için istediğini bütün insanlık için istediğini, kendisi için istemediğini bütün insanlık için istemediğini ifade etti.

Akbaşoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Barışın, huzurun, güvenliğin formülü ve anahtarı işte bu anlayış ve bu ilkeli duruştur. Erdoğan liderliğindeki Türkiye bütün dünyaya bunu ispat etmiştir. O sebeple dünya halkları Türkiye'nin insanlığın umudu ve vicdanı ve kendilerinin gür sesi olduğunu yüksek sesle haykırmaktadırlar. Vaktiyle İsmet İnönü'nün yıllar önce sarf ettiği 'Yeni bir dünya kurulur, Türkiye de bu dünyada yerini alır.' cümlesi bugün ete kemiğe bürünmüş, Türkiye'nin liderliğinde yeni bir dünyanın kurulma safhası başlamıştır. Aziz milletimizin öncülüğünde insanlık, adil ve merhametli yeni dünya düzenine inşallah kavuşacak, yepyeni bir dönem başlayacaktır."