14-07-2020 19:17:05

"Türk milleti, 15 Temmuz'da darbeler dönemini kapatmıştır"

TBMM Genel Kurulunda grup başkanvekilleri, söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Grup Başkanvekilimiz Mehmet Muş, Rize ve Artvin'de meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek sözlerine başladı.

Ermenistan'dan Azerbaycan'a yapılan hain saldırıda hayatını kaybeden Azerilere Allah'tan rahmet dileyen Muş, "Burada Azerbaycan'ın yanında durduğumuzu ifade etmek isterim." dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümü olduğuna işaret eden Muş, "15 Temmuz darbe girişimi, 17 Aralık darbe sürecinden bu yana devleti ele geçirmeye çalışan FETÖ terör örgütünün ve onunla işbirliği yapanların giriştiği hain bir darbe teşebbüsüydü. Milletimiz bu darbe teşebbüsüne karşı canını siper ederek, adeta bir destan yazarak, darbe girişimini akamete uğratmıştır. Bu millet, çıplak elleriyle darbeyi engellemiştir.Türk milleti, 15 Temmuz'da  darbeler dönemini bir daha açılmamak üzere kapatmıştır." diye konuştu.

Darbe gecesi Meclis'in, darbecilerin planlarının alt üst edilmesinde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Muş, "O gece darbeye karşı topyekün verilen destansı mücadeleyi yok sayıp, 'kontrollü darbe', 'darbe tiyatroydu' diyen zihniyeti de kınadığımızı, esefle karşıladığımızı özellikle belirtmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu söylemlerin şehit ve gazilere karşı büyük bir saygısızlık olduğunun altını çizen Muş, bu gibi söylemlerin FETÖ'yü aklama ve FETÖ'nün sinsi amaçlarına hizmet amacıyla ifade edildiğini söyledi.

Muş, 15 Temmuz'un milli iradeyi ortadan kaldırmak amacıyla yapılmış hain bir darbe girişimi olduğunu belirterek, bu darbe girişiminin amasız fakatsız kınanması gerektiğini söyledi.

Kim ne derse desin hain darbecilerden hukuk önünde hesap sormaya devam edeceklerini dile getiren Muş, "Bu kararlı mücadelemiz neticesinde, bundan sonra hiç kimse Türk milletine silah doğrultmaya cesaret edemeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.