12-12-2018 17:31:05

"Terörle mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir"

Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulu'nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığının 2019 yılı bütçelerinin görüşmeleri sırasında söz aldı.

Grup Başkanvekili Bülent Turan, Farisoğulları'nın "eline nereden verildiğini bilmedikleri bir metinle" başını kaldırmadan, ağır ifadelerle konuşmasını yaptığını söyledi.

Turan, "(Kürt halkına karşı olduğumuzu, savaş olduğunu) ifade etti. AK Parti kurulduğundan bugüne kadar insanlarımızı Kürt halkı, Türk halkı vesair değil, tam aksine, bu milletin birliğini beraberliğini çok büyük adımlar ataraksağlamaya çalıştı. Mesele Kürt halkına karşı olmak değil, teröre karşı olmaktır. Terörle mücadelemiz başından sonuna aynı kararlılıkla devam edecektir. O yüzden, bu ifadelerin tümünü reddediyoruz. Mücadelemizin Kürt kardeşlerimizle değil, teröristlerle olduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın, asker, polis, öğretmen, hemşire, doktor, işçi, memur öldürmediği kimsenin kalmadığını hatırlatan Turan, "Bu insana daha ne yapması lazım ki 'sayın' denmesin. Daha kimi öldürmesi lazım ki kötü denmesin? Bu dil iyi bir dil değil. Ne demek, 'sayın Öcalan'. O zaman çıksın başka birisi 'sayın FETÖ' desin. Bunun sonu yok, bu doğru yaklaşım değil. Bu dili reddediyoruz, kınıyoruz." dedi.

Bülent Turan, İçtüzük açısından da en azından çalışma düzenini bozan bir dil olduğunu belirterek, TBMM Başkanı Şentop'u adım atmaya çağırdı.

Turan, "Teröristi övmek, teröriste hürmet etmek bir demokratik hak değildir. 81 milyonun ruhunu incitecek olan bu tarz yaklaşımların hiç kimseye faydası yoktur. Bu konuda herkesi daha dikkatli bir dil kullanmaya davet ediyorum." diye konuştu.