01-06-2021 19:02:47

"Terörist, teröristtir”

Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu.

Elitaş, Eren-15 Operasyonu'nda çıkan çatışmada teröristlerce şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Hüseyin Keleş'e Allah'tan rahmet diledi, ailesine başsağlığı diledi.

Terör örgütü PKK'yı ve destekçilerini lanetleyen Elitaş, terörle 1983'ten bu yana yoğun şekilde mücadele eden Türkiye'nin, bugüne kadar yaptığı faaliyetlerini başarıyla sürdürdüğünü belirtti.

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede'nin, "sivil yurttaşların, güvenlik güçlerince hedef gözetilerek öldürüldüğü" iddiasına cevap veren Elitaş, şöyle konuştu:

"Terörist, teröristtir. 1983'te başlayan, önce bölgedeki Kürt halkına zulmeden PKK terör örgütünün yaptığı katliamları tamamen göz ardı ederek Silahlı Kuvvetlerimizin, güvenlik güçlerimizin terör örgütüyle yaptığı mücadeleleri 'faili meçhul' cinayet gibi göstermek haksızlıktır. Bunu şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Kürt halkına zulmeden, Kürtleri katleden lanetli PKK terör örgütüdür. PKK terör örgütü, devletiyle bütünleşmiş, vatanında bir ve beraberce yaşayan insanları, 'Sen T.C. devletiyle beraber oldun.' diye 1983'ten bu yana katletmiştir, zulmetmeye de halen devam ediyor."

"İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, bebek katili Netanyahu'ya benzetmesinin kabul edilemez olduğunu" vurgulayan Elitaş, "Kendisinin, bunu ifade ettikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın doğduğu, atalarının yaşadığı Rize'ye gitmesi provokatörlükten başka bir şey değil." dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, eski Yıldırım Beyazıt Cami İmam Hatibi Mustafa Demirkan hakkında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği" iddiasıyla şikayet başvurusunda bulunduğunu hatırlatan Elitaş, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'a işaret ederek Atatürk'e hakaretle ilgili konu varsa savcıların gereğini yapacağını belirtti.

"CHP İl Başkanı'na aynı şiddeti Sayın Özel'den bekliyorum"

Elitaş, CHP'li Özel'in, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk ile ilgili çok heyecanlı bir konuşma yaptığını söyleyerek "Gazi Mustafa Kemal'e Atatürk sıfatını yakıştırmayan CHP İl Başkanı'na aynı şiddeti Sayın Özel'den bekliyorum." dedi.

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Özel, "Kapalı bir toplantıda bağlamından koparılan bir cümle kamuoyuna yansımıştı. O toplantıdan 4 gün önce 1,5 dakika içinde 8 kez ağzı dolu dolu Atatürk dediği bir videoyu paylaştık. Sayın Elitaş, bizde Atatürk isminden ürkecek, korkacak, söylemeyecek bırak il başkanı, bir tane üye bulamazsın. Biz sizde bu hadsiz Mustafa Demirkan'a haddini bildirecek bir tane üye, temsilci, sözcü, siyasetçi arıyoruz, bulamıyoruz." diye konuştu.

Grup başkanvekilleri, geçirdikleri trafik kazasında yaralanan MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu ile MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ'a geçmiş olsun diledi. Gazeteci Ziynet Sertel'in hayatını kaybetmesi nedeniyle eşi CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'e ise başsağlığı diledi.

Öte yandan Türkiye'yi ziyaret eden Macaristan Ulusal Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Zsolt Nemeth ile beraberindeki heyet, kordiplomatik locasından bir süre Genel Kurul çalışmalarını izledi.

Macaristan heyetine, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız eşlik etti.