06-02-2020 17:57:47

“Terör örgütleriyle ayrım yapılmaksızın mücadele edilmesi prensibini yok sayan bu gayriresmi faaliyeti şiddetle lanetliyor, kınıyoruz”

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulda yerinden söz alarak konuştu.

Akbaşoğlu, son günlerde yaşanan acı olayları anımsatarak "Ard arda gelen bu felaket, kazalar ve menfur saldırılar karşısında her zaman tek yumruk olan, gücünü, azmini ve metanetini tüm dünyaya defalarca gösteren aziz milletimiz ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti inşallah bu dönemi de devlet-millet kaynaşmasıyla hep beraber atlatacaktır." diye konuştu.

Olaylar sırasında yaşamını kaybedenlerin aileleri ve yaralıların yanlarında olmaya devam edeceklerini belirten Akbaşoğlu, bu zor dönemlerden millet ve devlet olarak güçlenerek çıkılacağını vurguladı. Akbaşoğlu, konuşması sırasında, MHP'nin kurucularından Osman Bölükbaşı'nı da rahmet ve minnetle andı.

Avrupa Parlamentosunda dün terör propagandasının yapıldığı "skandal" bir etkinlik düzenlendiğine işaret eden Akbaşoğlu, "AB'nin terör örgütleri listesinde yer alan PKK terör örgütü elebaşlarının Avrupa Parlamentosunda böyle bir etkinliğe katılmalarına izin verilmesi ve etkinlikte terör propagandası yapılması, açıkça teröre destek vermektir. Terör örgütleriyle ayrım yapılmaksızın mücadele edilmesi prensibini yok sayan bu gayriresmi faaliyeti şiddetle lanetliyor, kınıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Akbaşoğlu, AB'nin bütün kurum ve kuruluşlarıyla terörle mücadele konusunda Türkiye ile birlikte hareket etmesi gerektiğine de dikkati çekti.

Akbaşoğlu, Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma metninin öğrencilere dağıtıldığı şeklindeki açıklamasına "80 yıl öncesinden bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanlarımız nasıl devletimizi ve milletimizi temsil ediyorlarsa, bugün de Cumhurbaşkanımız devletimizi ve milletimizi temsil etmektedir. Bu noktadaki ayrımları dikkatli bir şekilde hepimizin gündeme getirmesi ve ona göre bu konuyu irdelemesi hususunu hatırlatmak isterim." sözleriyle yanıt verdi.

Akbaşoğlu, "İlk, kurucu Cumhurbaşkanımız, İstiklal Mücadelemizin önderi olan Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanı sıfatıyla yapmış olduğu konuşmalar o günün şartları çerçevesinde nasıl bir nitelik içindeyse bugünün istiklal ve istikbal mücadelesinin kahramanı ve son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bugünün bağlamında yapmış olduğu konuşmalar aynı mahiyetindedir. Dün neysek bugün de oyuz, yarın da böyle olacağız." şeklinde konuştu.