21-12-2019 16:11:27

"Tavrınızı 15 yaşındaki bir çocuğu katleden teröristlerden yana koymuşsunuz"

Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Genel Kurulda, Türkiye ile Libya Devleti Ulusal Mutabakat Hükümeti Arasında Güvenlik ve Askeri İş Birliği Mutabakat Muhtırasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine dair açıklama yaptı.

Muş, HDP'li Özsoy'un ortaya attığı iddialara açıklık getirmek istediğini belirterek, "Diyarbakır Terörle Mücadele Daire Başkanı yok, şube müdürü. Konunun içeriği şudur: Organize suçlardan aranan birisine işlem yapılıyor. Bu şube müdürü yapıyor. Bu organize suçlarla ilgili işlem yapılan kişinin ortaya attığı bir iddiadır. Bakanlık bu iddiayı araştırıyor, idari işlem yapıyor. İdari işlemin sonucunda bu iddianın asılsız olduğu ortaya çıkıyor. Herhangi bir yargılama söz konusu değil." dedi.

Muş, 10 yaşındaki çocuğun başına silah dayanması gibi bir şeyin olmadığını, böyle bir şeyi kendilerinin de kabul edemeyeceklerini vurgulayarak, "Biz, Diyarbakır'da il binanızın önünde çocuklarını bekleyen annelerin, çocuklarını indirmeye çalışan bir iktidarız, 10 yaşındaki bir çocuğun başına niye silah dayasınlar?" diye konuştu.

PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün fotoğrafını gösteren Muş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gözaltına alınan Sur belediye başkanı nerede çıkıyor biliyor musunuz? Eren Bülbül'ü şehit eden teröristlerin cenazesini Sur belediye başkanı kaldırıyor. Cenazede boy gösteriyor. Ondan sonra çıkıp burada çocuklardan bahsediyorlar. Siyasi olarak siz tavrınızı 15 yaşındaki bir çocuğu katleden teröristlerden yana koymuşsunuz.  'Bir Kürt kadını üzerinden mi erkekliğinizi gösteriyorsunuz' sözü bu kürsüye yakışan bir ifade değil. Çok ayıp, yakışıksız bir ifade. Eğer erkekliğini göstermeye çalışan birini arıyorsanız, Biçirpinin Abbas'a bakacaksınız. Siz iyi tanırsınız Biçirpinin Abbas'ı yani sapık Abbas.15-16 yaşındaki Kürt kızlarını dağa kaçıran PKK, ona peşkeş çekiyor. O zaman siz bu kürsüden önce onları lanetleyeceksiniz."