29-06-2021 17:16:26

"Tank Palet Fabrikası'yla ilgili ana muhalefet partisinin kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği, gerçeği hiç yansıtmayan değerlendirmelerde bulunduğunu ifade etmek istiyorum"

Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Genel Kurulu'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Elitaş, bugün TBMM Genel Kurulunun takdir etmesi halinde, dün komisyonda kabul edilen Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun Teklifi'ni görüşeceklerini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un Tank Palet Fabrikası ile MKE arasında bir bağlantı kurmaya çalıştığını söyleyen Elitaş, "Tank Palet Fabrikası'yla ilgili maalesef ana muhalefet partisinin kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği, gerçeği hiç yansıtmayan değerlendirmelerde bulunduğunu ifade etmek istiyorum." dedi.

Tank Palet Fabrikası'nın Sakarya'nın Arifiye ilçesinde 1975 yılında kurulduğunu ancak bugüne kadar hiçbir tank üretmediğini vurgulayan Elitaş, "Çünkü bu fabrika tank üretmek için değil, ithal edilen tankların modernize edilmesi, tamiratlarının yapılması, tank paleti üretilmesi, gece görüş dürbünü üretilmesi gibi işler için kurulmuş." bilgisini verdi.

Tank Palet Fabrikası'na ilişkin yaşanan süreçleri anlatan Elitaş, "Daha önce tankların revizyonu ve bunların tamiratıyla ilgilenen bir kurumun tank üretmek üzere milli sermayeyle yapılmış ve dış kaynaklardan da destek temin edilebilecek bir konunun sanki 'Katar ordusuna peşkeş çekilmiş' gibi ifade edilmesi maalesef kamuoyunu yanlış bir şeklide bilgilendirmeden ibarettir. " diye konuştu.