21-11-2019 16:20:16

"Tank palet fabrikasının, yerlilik ve millilik vasfına halel getirebilecek en ufak bir şeyi zaten kabul etmeyiz"

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Akbaşoğlu, dün Dünya Çocuk Hakları Günü olduğunu anımsattı. Akbaşoğlu, insanlığın ortak umudu ve geleceği olan çocuklar için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.

"Türkiye kendi enstrümanlarını ortaya koydu"

Tank palet fabrikasının yerli ve milli vasıfta, mülkiyeti Türkiye'ye ait olmak üzere, işletme hakkının BMC bünyesinde bir konsorsiyumla daha iyi işletilebilmesi, daha modern cihazlarla yoluna devam edebilmesi hususunda bir işletme mantığı ortaya konulduğunu kaydeden Akbaşoğlu, "Bu fabrikanın yerlilik ve millilik vasfına halel getirebilecek en ufak bir şeyi biz zaten kabul etmeyiz." dedi.

Akbaşoğlu, satılma durumunun söz konusu olmadığını, konsorsiyumun Altay tanklarının yapım ihalesini aldığını da belirterek, şunları kaydetti:

"Yerli ve milli bir üretimi seri halde yaparak, ordumuzun tank ihtiyacını gidermeye yönelik çok önemli bir proje. Mülkiyet Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde. Bu konsorsiyumun aldığı ihale nedeniyle hiçbir işçi çıkartılmadan bütün sevk ve idare Türkiye'de olmak kaydıyla, Türkiye kendi hedeflerine daha hızlı bir şekilde ulaşabilmek adına, milli politikalar çerçevesinde Milli Savunma Bakanlığımızın görüşleri ve hep beraber hareket edilmesi kaydıyla işletme hakkının devri söz konusu. Bir özelleştirme değil. Mevzuat çerçevesinde, hukuka, milli çıkarlarımıza uygun şekilde Türkiye'nin kendi enstrümanlarını ortaya koymasıdır. Tank palet fabrikasında üretilecek ve ordumuza teslim edilecek, teröristlerin başını bu tanklarla hep beraber ezeceğiz, bundan kimsenin rahatsız olmaması lazım. Defaatle, milli, stratejik bir konuyla ilgili husus anlatıldığı halde bunu temcit pilavı gibi bağlamından kopararak gündeme taşımak, milleti, devleti yoruyor."