05-02-2020 22:23:06

"Sulh hepimizin lehinedir ve arzumuzdur”

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşaoğlu, TBMM Genel Kurulunda, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Akbaşaoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin, İSMEK'te çalışan kadın personele sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.

Çalışanların inançlarıyla, kılık kıyafetleriyle ve kişilikleriyle dalga geçmenin hiç kimsenin haddi olmadığını vurgulayan Akbaşoğlu, "Bu ifadeler ve yaklaşım, halka rağmen halk için faşist, jakoben anlayışın yansımalarıdır. Bu asla kabul edilemez. Sonuçta bu ifadelere muhatap olan oradaki bütün kişiler, gerekli suç duyurusunda bulunmuşlar ve iş yargıya intikal etmiştir. Bizler de bu süreci yakından takip edeceğiz. Mağdur edilen çalışanların ve işten çıkarılanların yanında olmayı sürdüreceğiz." dedi.

Türkiye'nin ilk yerli ve milli uçak gemisi olan TCG Anadolu'nun denize indirildiğini dile getiren Akbaşoğlu, AK Parti iktidarlarında savunmadaki yerliliğin yüzde 70'lere çıkarıldığını, şu an 700'ün üzerinde milli savunma sanayine ilişkin projeye destek verildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İdlib ve bölgeyle ilgili çok net mesajlar verdiğini belirten Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

"Sulh hepimizin lehinedir ve arzumuzdur. Çünkü bizim hedefimiz yurtta sulh cihanda sulhtur. Bununla beraber, yurtta sulhun ve cihanda sulhun gerçekleşmesi için bunun mütemmim cüzü olan bir başka terkibimiz de vardır: 'Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.' Dolayısıyla, bu anlayış çerçevesi içerisinde biz her daim gereğini yapmaya muktedir olduğumuzu da bütün dünyaya yüce Meclisten tekrar ifade etmek istedim."