10-07-2020 17:23:20

“Srebrenitsa'yı hatırlamak, o kültürün kendisinden farklı olana yaklaşımını görmek açısından önemlidir”

Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM Genel Kurulunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zengin, ölümünün yıl dönümünde Nurettin Topçu'yu rahmet anarak, Topçu'nun "İsyan Ahlakı" isimli kitabının okunması gerektiğini söyledi.

Srebrenitsa soykırımın 25. yılına ilişkin görüşlerini dile getiren Zengin, "Avrupalıların Avrupalılara uyguladığı böylesi bir katliamı dünyanın asla unutmaması lazım. Srebrenitsa'yı hatırlamak, o kültürün kendisinden farklı olana yaklaşımını görmek açısından önemlidir." değerlendirmesinde bulundu.

Zengin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sakarya'daki havai fişek fabrikasının sahibini aramasını" eleştiren Özel'e şöyle cevap verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız olayın yaşandığı iş yerinde ne olup ne bittiğini anlamak üzere iş yerinin sahibini ama önce sayın valimizi, kriz masasını, sayın bakanımızı, konuyla alakalı bulunanları aramıştır. Burada sadece bir yerin arandığının altının çizilmesi ve 'Patrona itibar' filan gibi lafları biraz tuhaf buluyorum. Patronun ne itibarı olacak bu olup bitenden sonra. Patron başına gelenlere dönsün baksın. İşverenin sorumluluğu anlamında neyse sorumluluğu, neyse yaptığı ya da yapması gerekirken yapmamış olan ne varsa bununla alakalı olarak biz takipçisiyiz. Bunu hiçbir şekilde savunmak olamaz. Hukuk zaten devreye girdi. Hak edenlerin cezasını almasıyla alakalı olarak el birliğiyle her şeyi hayata geçireceğiz."

Zengin, okulların açılmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı genelgeye işaret ederek, "Pandemi denilen süreç gün be gün güncelleniyor. Bu konuyla alakalı belirsizlikten bahsetmek olayın doğasına aykırı." dedi.