10-02-2019 19:40:56

"Şebeke suyundan su alamayan İzmirliler merkep sırtında evlerine su taşıyorlar”

Grup Başkanvekili Mehmet Muş, İl Başkanlığı'nın Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlediği "İstanbul Sandık Başkanları Buluşması"nda partililere hitap etti.

Salonda coşkuya dikkati çeken Muş, bu coşkunun 31 Mart akşamı yaşanacak zaferin sinyali olduğunu söyledi. Muş, bu büyük zaferin tutanaklarının sandık başkanlarınca partiye ulaşacağını dile getirerek, "Bu açıdan bu önemli ve vefalı görevi severek kabul ettiğiniz için teşkilatımızın mensubu olarak sevgi ve şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Muş, bir tarafta İstanbul, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin büyükşehir belediye başkan adayı, diğer tarafta CHP'nin yönetttiği İzmir'e işaret ederek, şunları söyledi:

"Bu iki şehri bir mukayese edelim. İstanbul pek çok sorunu geride bırakmış artık dijitalleşme çağına uygun projeler geliştirirken, İzmir'de insanlar 1994'teki gibi kokudan gezemiyorlar. Aynı şekilde şebeke suyundan su alamayan İzmirliler merkep sırtında evlerine su taşıyorlar. İstanbul'da da 1994'te tankerlerle taşınıyordu. İzmir, İstanbul'un 1994'lü yıllarını yaşamakta. İki şehir. Birisi AK Parti yönetiminde diğeri CHP yönetiminde. Biz İstanbul'da Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle ulaştırma bakanlığı, başbakanlık, Meclis Başkanlığı yapmış, projeleriyle kendini ispatlamış bir ismi aday gösterdik."

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye adayı tercihini ve adayı Tunç Soyer'i eleştiren Muş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir partinin anlayışı mantalitesinin anlaşılması açısından önemli. Sur'da Suriye'de yapılanların aynısını gerçekleştirmek için bir provası yapılırken. Emniyet güçleri ve silahlı kuvvetler oradaki teröristleri temizlerken bu Tunç Soyer 'İçim parçalanıyor. Elimden bir şey gelmiyor. Oraya gitmek istiyorum ama bizi oraya sokmuyorlar..' diyecek kadar safını belli eden birisidir. Orada derdi neydi devletin? Ülkenin huzurunu bozanlara karşı onları etkisizleştirmeye çalışmaktı. Ama Tunç Soyer ve onun zihniyetindekiler ise orada hendeklerdekilerin yanında saf tuttu."