13-04-2020 18:13:40

“Sayın Cumhurbaşkanımız bugüne kadar görevini başarıyla yerine getirmiş Sayın Soylu'nun istifasını kabul etmemek suretiyle devamı yönünde bir karar vermiştir”

Genel Kurulda, grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Grup Başkanvekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğl, koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu ilan edilen sokağa çıkma yasağının dün gece 24.00'te sona erdiğini anımsattı.

Hükümetin tüm tedbirleri Bilim Kurulunun kararları doğrultusunda ortak akılla aldığını, bundan sonra da almaya devam edeceğini vurgulayan Akbaşoğlu, "Bu süre zarfında alınan kararlara hassasiyetle uyan aziz milletimize teşekkür ediyoruz. Tüm dünyayla birlikte bizleri etkileyen koronavirüsle hep birlikte mücadele ederek, inşallah birlikte başaracağız." diye konuştu.

Bu kapsamda İstanbul'da her biri yoğun bakım odasına dönüştürülebilecek 2 bin yataklı hastanenin, kalıcı şekilde hizmet vermek üzere 45 günde tamamlanarak milletin hizmetine sunulacağını belirten Akbaşoğlu, bütün kamu kurum ve kuruluşlarında canla başla çalışanları ve vatandaşları bu mücadeleye katkıları nedeniyle tebrik etti.

İçişleri Bakanı Soylu'nun istifasına ilişkin de Akbaşoğlu, "İçişleri Bakanımız, sokağa çıkma yasağıyla ilgili çok kısa süreli de olsa yaşanan karışıklıklardan dolayı özür dileyerek, ardından istifa etmek yönündeki kararını kamuoyuyla paylaşmış, akabinde Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyla ilgili, bugüne kadar görevini başarıyla yerine getirmiş Sayın Soylu'nun istifasını kabul etmemek suretiyle devamı yönünde bir karar vermiştir." ifadelerini kullandı.

Akbaşoğlu, Türkiye İstatistik Kurumunun verilerine göre sanayi üretiminin şubat ayında yıllık yüzde 7,5 arttığını, bu durumun katma değeri yüksek Ar-Ge çalışmalarının etkisiyle oluştuğunu belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin önemli çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Akbaşoğlu, devletin bütün kurum ve kuruluşlarıyla milletin yanında olduğunu, Türkiye'nin devlet-millet kaynaşmasıyla bu süreci aşacağını dile getirdi.