16-07-2021 16:59:24

"Savunma sanayisindeki başarılar bizi gururlandırıyor"

Grup Başkanvekili Bülent Turan, TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Turan, "Özgür Bey'e de bir şey beğendiremiyoruz; atanıyor rahatsız oluyor, alınıyor rahatsız oluyor. Dolayısıyla, bu idari bir işlemdir, buna ilişkin süreçler yasanın öngördüğü haliyle işlemiştir, 6-7 ay gibi bir zaman geçmiştir. Bu zaman içerisinde toplumun talepleri, üniversitenin talepleri, YÖK başta olmak üzere ilgili kurumlar bu değerlendirmeleri yapmıştır ve tekrar, görevden alınması kararını vermişlerdir. Ben, Boğaziçi başta olmak üzere eğitim camiamıza bu kararın hayırlı olmasını ümit ediyorum." dedi.

Özgür Özel'in HDP'li Gergerlioğlu'na ilişkin değerlendirmelerine değinen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Konuya ilişkin mahkeme kararı bundan birkaç ay önce okunurken de, hak ihlalinden kaynaklı karar bugün tekrar okunurken de bu, Meclisin, vekillerin, oylamaların gündemi olmayan bir konudur; yasama, yürütme, yargının farklı işlediğinin en güzel örneklerinden bir tanesidir. Dolayısıyla biz kimsenin vekilliğini düşürmedik, kimsenin vekilliğini kazandırmadık; mahkeme kararını işin gereği olarak, usulün gereği olarak Başkanlık okumuştur, bugün de tekrar yargının kendi içerisindeki karar değişikliğiyle, incelemesiyle beraber yeni kararı da Meclis Başkanlığımız galiba okuyacak, öyle anlıyoruz. Dolayısıyla bu iş Meclisin oyladığı, karar aldığı bir konu değildir. 'Mahkeme kararı var ama siz bunu okumayın' demenin de usule ters olduğu kanaatindeyim."

Turan, bugün AK Parti 23 Dönem Bursa Milletvekili Ali Koyuncu'nun Hakk'ın rahmetine kavuştuğunu belirterek, kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. Turan, Rize'de yaşanan yoğun yağış sonrası meydana gelen sel ve heyelanda hayatını kaybeden vatandaşlara da Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diledi.

Bugün, Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden Vecihi Hürkuş'un vefatının 52'nci yılı olduğunu anımsatan Turan, "Türkiye'nin zor şartlarında ilk yerli uçağı üreten Vecihi Hürkuş, yaptıklarıyla Türk sivil havacılığına damga vurmuş önemli bir isimdi. Merhum Vecihi Hürkuş'u rahmetle yad ediyoruz ancak ondan aldığımız heyecanla, ruhla, gururla duyurmak istiyorum ki: Dün, savunma sanayisindeki yerli ve milli hamlelerin meyvesini almaya başladığımızın bir yeni örneğini yaşadık. Tüm dünyada ses getiren İHA ve SİHA'lardan sonra ülke olarak hava savunma sistemlerinde önemli çalışmalar sürdürülüyor, savunma sanayisindeki başarılar bizi gururlandırıyor. Geçtiğimiz günlerde Akıncı TİHA yani taarruzi insansız hava aracı yaklaşık 12 bin metre irtifayla yerli ve milli bir hava aracıyla ulaşılan en yüksek irtifaya çıkarak Türk havacılık tarihinde bir rekor kırdı." dedi.

Savunma sanayinde yapılan çalışmaları anlatan Turan, "Ülkemiz üst lige atlayacak, savunma sanayisinde iddialı ülkeler arasına girecek iddiamızı tekrar paylaşmak istiyorum." diye konuştu.

Turan'ın konuşmasının ardından grup başkanvekilleri yeniden söz alarak hayatını kaybeden AK Parti 23 Dönem Bursa Milletvekili Ali Koyuncu'ya Allah'tan rahmet, ailesine ve AK Parti camiasına başsağlığı dileklerini iletti.