06-07-2021 19:54:32

"Saray muhabbeti üzerinden yürütülen tartışmalar; bunlar, Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi kişisel, şahsi malı değil, buralar devlete aittir"

TBMM Genel Kurulu'nda grup başkanvekilleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Başbağlar Köyünde, PKK terör örgütünün kanlı yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, katledilen 33 vatandaşı rahmetle andı.

Emekli maaşlarına yapılan zammı eleştirenlere Ünal, "Bu, yılın ilk 6 ayı için düzenlenen zamdı. Dolayısıyla emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik." yanıtını verdi.

Ünal, ocak ayından bugüne toplamda 40 bin müzisyene 270 milyon lira destekte bulunduklarını hatırlattı.

CHP Grup Başkanvekili Altay'ın iddiaları üzerine ise Ünal, şunları kaydetti:

"Biz artık bunlara cevap vermekten yorulduk ama CHP, bunları tekrar etmekten yorulmadı. İnsanoğlu, dünyayı algıladığı biçimde ifade eder. Dolayısıyla bizim ifadelerimiz, gerçekliğin kendisi değil, bizim ifadelerimiz, olan biten şeyleri algılama biçimimizden ibarettir. Bunları, biz kendi gerçekliğimiz olarak değil, CHP'nin Türk siyasetini okuma biçimi olarak görüyorum. '54 milyon TL'ye alınan araçlar' gibi bir ifade kullanıldı. Biz, en az 10 defa böyle bir araç alımının olmadığını, bunun mutat 3 yılda bir yenilenen kiralamalardan ibaret olduğunu ifade ettik ama bu benzeri şeyler tekrar tekrar gündeme getiriliyor. Bu, bir iletişim stratejisi. Sistematik olarak devam ettiriliyor. Biz de bunun bilincindeyiz."

Ünal'ın "Biz burada millete ait bir zamanı kullanıyoruz. Kullandığımız bu zaman, şahsımıza, kişisel kavgalarımıza ait değil. Bu zaman, milletin kendisine aittir." ifadelerine Altay, yerinden söz alarak, "Marmaris'te yapılan yazlık sarayın, millet bu kadar fakruzaruret içindeyken, yeni bir saray yapılmasının doğru olmadığını söylemek, kişisel kavga değil, benim görevimdir." yanıtını verdi.

Ünal ise, "Bu saray muhabbeti üzerinden yürütülen tartışmalar; bunlar, Recep Tayyip Erdoğan'ın kendi kişisel, şahsi malı değil, buralar devlete ait. Mesela Marmaris diyorsunuz; burası Turgut Özal döneminde yapılmış, daha sonra da yine Cumhurbaşkanlığı makamı için yenilenmiş bir yerden bahsediyorsunuz." açıklamasında bulundu.