14-04-2021 16:53:07

"Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıldan beri bu ülkede milletin kendi eliyle, teveccühüyle kendisine giydirdiği iktidar hırkasının sorumluluğunu, gereğini yerine getiriyor"

Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TBMM Genel Kurulda söz alarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ünal, Türkiye'nin maalesef sivil toplum görünümlü bir terör örgütünün yaptıklarının bedelini çok ağır ödediğine işaret etti.

Ünal, "O dervişi karıştırmayın, o derviş hırkası giyenler başkaydı, hamdolsun 15 Temmuz gecesi de bu millet o dervişlerin hırkasını çıkardı ve gereğini yaptı. Kimisi polis üniforması, kimisi asker üniforması altına saklanmış o teröristlere bu millet gereğini yaptı. Recep Tayyip Erdoğan'a gelince 18 yıldan beri bu ülkede milletin kendi eliyle, teveccühüyle kendisine giydirdiği iktidar hırkasının sorumluluğunu, gereğini yerine getiriyor. Millet giydirir o hırkayı, millet çıkarır. O hırka başka bir hırka. Derviş hırkası giyenlerin kimler olduğunu karıştırmayalım." dedi.

Türkiye'de muhalefet olmanın muhteşem bir konforunun bulunduğunu belirten Ünal, "Çünkü bu ülkede seçim kaybetmenin hiçbir bedeli yok, size yüklediği bir sorumluluk yok. 18 yıldan beri seçim kaybeden fakat kendisiyle ilgili hiçbir sorumluluk üstlenmeyen ve oturduğu yerden son derece konforlu şekilde konuşan, iddia ettiği her şeye cevap isteyen, müddeinin iddiasını ispat gerekliliğinin adeta unutulduğu bir iklimdeyiz." diye konuştu.

Muhalefetin dile getirdiği sorunların birçoğuna iktidarın cevap vermesi gerektiğini vurgulayan Ünal, "Sizleri tenzih ederim, bir söz vardır kültürümüzde, bazen zırva da tevil götürmez. Bizim hakikati konuşmamız, aramamız gerekiyor." ifadesini kullandı.