06-11-2019 18:31:45

“Ortaya bir şey koyarsınız, bir taslak sunarsınız; dersiniz ki çalışmamız bu”

Grup Başkanvekili Mehmet Muş,TBMM Genel Kurulunda değerlendirmelerde bulundu.

Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti'ye yönelik ortaya konulan suçlamaları kabul etmediklerini belirtti.

CHP'nin sürekli sistem tartışmasını gündeme getirdiğini belirten Muş, Meclisin bir karar alma organı olduğunu anımsatarak, "Siz önerinizi sunun ne göreceksiniz, Meclisteki hangi onayı alacaksanız? Milletle paylaşın çalışmanızı. Ortada hiçbir şey yok, iki de bir başkanlıklar kötü, parlamenter çok iyi... Ortaya bir şey koyarsınız, bir taslak sunarsınız; dersiniz ki çalışmamız bu. Ondan sonra ne destek alacağınızı milletten görürsünüz. Israrla bunu tekrarlamanın manası yok." değerlendirmesinde bulundu.

Şirketlerin dayatmalarına boyun eğmediklerini kaydeden Muş, CHP'yi Türkiye'nin meseleleriyle alakalı, ülkenin nasıl yönetildiğiyle alakalı samimiyetle kafa yormaya davet ettiğini söyledi.

Plan ve Bütçe Komisyonundaki bir düzenlemeyle alakalı CHP'li bir milletvekilinin,  "Termik santrallerin filtre takmalarını üç yıl uzatacak" dediğini aktaran Muş, şunları kaydetti:

"O maddede santrallerin bu yükümlülüklerini yerine getirmesiyle alakalı bir hüküm yok. CHP'li milletvekili ısrarla 'Var' diyor. Yok. 'Bu düzenleme böyle geçsin, eğer bu düzenlemeyle beraber bunların süresi uzarsa özel düzenleme yapar geri alırız.' dedim. Yani yapılan düzenlemenin bunlarla alakalı bir düzenleme olmadığına milletvekiline inandıramıyoruz. Eğer bu kanun geçer, burada bir uzatım ortaya çıkarsa o zaman da diyorum ki iddia ettiğiniz gibi özel düzenleme yaparız, o maddeyi geri alırız."