12-10-2021 17:55:38

"Milli ve yerli teknoloji hamlesine destek veren, medeniyet değerlerinden ilham alan gençlik yetiştirmeye mecburuz"

TBMM Başkanvekili Haydar Akar, grup başkanvekillerine söz vermeden önce Genel Kuruldaki oylama ve yoklama sisteminin yenilendiğini hatırlatarak, milletvekillerinden, parmak izlerini vermeleri uyarısında bulundu. Akar, henüz 45 milletvekilinin parmak izi vermediğini, 18 milletvekilinin ise parmak izinin alınamadığını söyledi.

Daha sonra yerlerinden söz alan grup başkanvekilleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Gençliğimize sahip çıkarsak geleceğimizi teminat altına alırız. Bu çerçevede derin ve paralel yapılarla mücadelede ülkemizin milli ve yerli teknoloji hamlesine destek veren, medeniyet değerlerinden ilham alan gençlik yetiştirmeye mecburuz." dedi.

Özkan, TÜGVA'nın, milli ve yerli anlayışla ülkesine ve milletine hizmet eden gençler yetiştirmeye, yarınları aydınlatmaya devam ettiğini belirtti.

Genel Kurulda görüşülmeye başlanacak Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, 84 milyon vatandaşı ilgilendirdiğini belirten Özkan, şunları kaydetti:

"Hükümet sistemimizle bir taraftan vatandaşlarımızın ihtiyacı olan yasal düzenlemeleri hızlı bir şekilde, Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle hayata geçirirken diğer taraftan da parlamentomuz, böylesi bir salgın döneminde etkin yasama ve denetim faaliyeti yapmak suretiyle vatandaşlarımızın güvenini ve mutluluğunu, sevincini, desteğini kazanmayı hak ediyor. Kanun teklifimizi, bütün siyasi parti gruplarıyla uzlaşı içinde hayata geçireceğimize inanıyorum."

Grup başkanvekilleri, şehit polis memurları Cihat Şahin ve Fatih Doğan, Afyonkarahisar'da öğrenci servisinin devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 5 öğrenci ile vefat eden AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'ya Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı diledi.