Tükiye Bülteni

17-01-2019 17:34:57

“Milli iradenin tecelligahı Meclisimize ve seçilmiş belediye başkanlarımıza meşruiyet sağlayan bir durumdur”

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmaların ardından söz aldı.

Grup Başkanvekili Cahit Özkan da Ankara Siteler'de çıkan yangında 5 Suriyeli işçinin hayatını kaybettiğini, 8 işçinin de yaralandığını anımsatarak, ölenlere rahmet, yaralılara da geçmiş olsun dileğinde bulundu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının 20 Haziran 2012 tarihinde kabul edildiğini ifade eden Özkan, "İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık, güvenlik şartlarının iyileştirilmesi, bu bağlamda işverenlere ve işçilerimize görev, yetki ve sorumluluk yükleyen bu yasal düzenleme, gelişmiş ülkelerdeki düzenlemelerin üzerindedir. Ancak uygulamada bunların sonuçlarını çok daha etkin alabilmek için, her birimize de bunların takibini yapma görevi veriyor." diye konuştu.

Cahit Özkan, seçmen listelerinin bugün saat 17.00'ye kadar muhtarlıklarda askıda bulunacağına da işaret etti.

Seçim Kanunu'nun 43. ve 47. maddelerininin, tüm vatandaşlara ve siyasi partilere yükümlülükler getirdiğini belirten Özkan, "Bugün saat 17.00'ye kadar, 'ne kadar hayali seçmen var, bir daireye ne kadar çok seçmen kaydı yapılmış, ne kadar çok yaşlı seçmen var...' konularının takibi, hepimizin üzerine vazifedir. Bunları doğru şekilde takip etmek, her şeyden önce milli iradenin tecelligahı Meclisimize ve seçilmiş belediye başkanlarımıza meşruiyet sağlayan bir durumdur." şeklinde konuştu.