04-04-2021 15:16:56

"Milletimiz, kendisine, iradesine ve demokrasimize sallanan o parmakları, sahiplerinin gözlerine sokmayı iyi bilir"

Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, 103 emekli amiralin imzasıyla yayımlanan sözde bildirinin, teamüllere ve demokratik anlayışa aykırı olduğunu belirtti.

Açıklamayı, "hadsiz, yersiz, gereksiz bir metin" olarak nitelendiren Turan, "Millete, milletin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetlerine ve hükümete uyarıda bulunmak, bu emekli şahısların görevi değil. 'Aksi halde, Türkiye Cumhuriyeti, tarihte örnekleri olan, bunalımlı ve bekası için en tehlikeli olayları yaşama risk ve tehdidi ile karşılaşabilecektir.' şeklinde aba altından sopa gösterme hastalığı, eski Türkiye'nin gündemindeydi. Geçti bunlar. Demokrasiden öte yol yok." diye konuştu.

Turan, bu hastalıklı anlayışın, millet karşısında hep kaybettiğini dile getirerek, "Milletimiz, kendisine, iradesine ve demokrasimize sallanan o parmakları, sahiplerinin gözlerine sokmayı iyi bilir. Unutulmasın ki milli irade için nöbetteyiz." ifadesini kullandı.

"Hukuk dışı yollarla vatanseverlik olmaz"

Siyasi partiler başta olmak üzere, toplumun tüm kesimlerinin ortak bir duruşla bu kayıt dışı siyasete tepki vermesi gerektiğini vurgulayan Turan, şunları kaydetti:

"Sessiz kalan, hele destek olan siyasiler, bilerek veya bilmeyerek bu topraklara en büyük kötülüğü yapıyor. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de, Mavi Vatan'da egemenlik hakları ve terörle mücadelesi en üst seviyede devam ederken, uluslararası sayısız senaryo sahneye koyulurken, içeride anlamsız, Türkiye'ye ve herkese zaman kaybettiren demokrasi dışı bu saçmalıkların affedilir bir tarafı yoktur.

Bu 103 amiral, emekli olmuşlar ama anlaşılan darbeci zihinleri hala emekli olamamış. Emekli olmadan önce taşıdıkları üniformanın şerefi, bunlara ağır gelmiş. Çok açık bir biçimde suç işlemişlerdir. Hukuk dışı yollarla vatanseverlik olmaz. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu darbe iması taşıyan açıklamaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bu zavallı, feraset yoksunu adamlar ve destek olan kim varsa tespit edilip yargı önüne çıkarılmalı ve gereği yapılmalıdır."