10-10-2019 17:54:38

"Mesnetsiz yaklaşımları reddediyoruz"

TBMM Genel Kurulunda Başkanvekili Levent Gök, grup başkanvekillerine yerinden söz verdi.

Grup Başkanvekili Bülent Turan, dün başlayan Barış Pınarı Harekatı'nın planlandığı şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Barış, huzur, imar ve ihya başlığında yürütülen harekatta, askerin moral ve motivasyonunun oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Turan, "Bu operasyon karşısında tüm milletimiz kenetlenmiş durumda. Ümit ediyorum hiçbir sorun olmaksızın, hiçbir askerimizin burnu kanamaksızın bu operasyonu nihayete erdiririz." dedi.

Turan, Hz. Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilişinin yıl dönümü olduğunu anımsattı.

Hz. Hüseyin'in şehadetinin tüm Müslümanların, mazlumların, masumların ortak acısı olduğunu vurgulayan Turan, "Alınan derslerle Kerbela ayrılığın değil, birlik ve beraberliğin kaynağı olmalıdır. Hz. Hüseyin efendimizi ve onunla birlikte şehit olan tüm ehlibeyti rahmetle yad ediyoruz." diye konuştu.

Bülent Turan, Ankara Garı önünde terör örgütü DEAŞ tarafından 103 vatandaşın hayatını kaybettiği, 300'den fazla vatandaşın yaralandığı hain saldırının 4. yıl dönümü olduğunu söyledi.

Terör'ün bugüne dek hep masumları, mazlumları ve huzuru hedef aldığının altını çizen Turan, şöyle konuştu:

"PKK'sı, YPG'si, DEAŞ'ı, FETÖ'sü PYD'si... Terör nereden gelirse gelsin kötüdür, lanetlidir. Bu alçak saldırıda da hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha anıyor, her türlü terörü ve destekçilerini lanetliyoruz. HDP ve CHP'nin grup başkanvekillerinin mesnetsiz yaklaşımlarını reddediyoruz Sayın Davutoğlu da diğer yöneticilerimiz de DEAŞ'la ilgili tüm ortamlarda bu örgütün terör örgütü olduğunu ifade etmişlerdir. Bununla ilgili mücadelelere imza atmışlardır. Tüm dünyada terör örgütleri güncellenmesi yapılırken ilk bakanlar kurulu toplantısında DEAŞ'ı terör listesine alan hükümet bizim hükümetimizdir. Bu tarz ortamlarda, askerimizin sınır ötesi operasyonunda bu konuyu gündeme tekrar tekrar getirmenin hiç kimseye faydası olmadığını, baştan aşağı DEAŞ'la mücadele eden bir yönetime bu ithamın yakışık almadığını belirtmek istiyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanımız bırakın Twitter'ı tüm siyasi parti liderlerini aramış ve bilgi vermiştir. Bu konudaki insaf dışı yaklaşımların tekrar gözden geçirilmesini diliyorum."

Turan, Türkiye'de sistemin değiştiğini, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçişe karar veren milletin bu kararına saygı duymak gerektiğini sözlerine ekledi.