12-02-2020 11:12:46

"Masada ve sahada varlığımızı sürdürüyoruz"

TBMM Genel Kurulunda, grup başkanvekilleri gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Grup Başkanvekilimiz Cahit Özkan, yaklaşık 120 yıl evvel ihanet odakları tarafından ekilen fitne tohumlarının hala Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyayı tehdit ettiğini belirterek, "Ülkemizin ulusal güvenliğini, sınır güvenliğini, milletimize kasteden terör örgütlerinin tasfiyesini, oluşturulmak istenen terör devletini ortadan kaldırmak üzere, insani dramı sonlandırmak, 3 milyon Suriyelinin ülkelerine dönmesi için sınır ötesi operasyonlar sürdürüyoruz." dedi.

Bu operasyonlarla Suriye'de Fırat'ın doğusu ve batısında 30 kilometre derinliğe kadar inmek suretiyle 4 bin 129 kilometrekarelik alanda barışın ve huzurun egemen kılındığının altını çizen Özkan, "Terör koridorunu bertaraf ettik. Oluşturulmak istenen terör devletini ortadan kaldırdık." diye konuştu.

İdlib'de Mehmetçiğin kahraman mücadelesini sürdürdüğünü kaydeden Özkan, "Masada ve sahada varlığımızı sürdürüyoruz. Bir taraftan uluslararası toplumla görüşmelere devam ederken diğer taraftan da sahada mücadelemizi sürdürüyoruz. Sürdürmek zorundayız. Bu, aziz milletimizin bizlerden beklentisidir." dedi.

Bu mücadeleye devam ederken tarihte olduğu şekilde adımlar atmak zorunda olduklarını ifade eden Özkan, "Gazi Meclisimiz, kuruluş ve kurtuluş mücadelesinde ne yapmışsa 15 Temmuz'da onu yapmıştır. Bugün de aynı kararları almak ve aynı istikamette yürümek zorundayız." ifadesini kullandı.

Engin Altay'ın konuşmasına değinen Özkan, "Burası elbette bir taziye yeri değildir. Burası, Mehmetçiğimizin cephede yaptığı mücadeleyle kader birlikteliği içerisinde adım atmayı ve yol almayı hedefliyor." değerlendirmesini yaptı.

Özkan, İdlib'de hayatını kaybeden Mehmetçiklere rahmet dileyerek, "Kararlılıkla mücadelemizi sürdürmek zorundayız." dedi.