27-11-2019 23:08:28

"Kendi kumpasınız kendi elinizde patladı, kendi yalanlarınız kendi kucağınızda kalacak"

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılarak konuşma yaptı.

Yerinden söz alan Emin Akbaşoğlu, Barut'un konuşmasına katılmanın mümkün olmadığını belirterek, "Sonuç itibarıyla bu kavramsallaştırmaları, anlatıları hayal ürünü, gerçeklikten kopuk, yalan ve dolana, iftiraya dayalı yaklaşımlar. Sonuç itibarıyla siz yalan yanlış bütün cümleleri bir araya getirip üstümüze boca etmek istiyorsunuz ama bu ancak sizin üzerinize yapışır, bizim üzerimize yapışmaz. Siz önce üzerinizdeki şu yalan, iftira siyasetine ilişkin kaç gündür, kaç haftadır gündemde tutulan meselelere bir açıklık getirin de kendi üzerinizdeki töhmetleri bir giderin." diye konuştu.

Akbaşoğlu, Barut'un söylediklerinin hakikat dışı, yalan ve iftira olduğunu söyledi. Barut'un hükümet sistemi ile rejimin ne olduğunu bilmediğini ve kavramları karıştırdığını, 16 Nisan referandumunda bir rejim değişikliğine gidilmediğini dile getiren Akbaşoğlu, "Cumhuriyet rejimi devam ediyor. parlamenter hükümet sistemi yerine Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, egemenliğin kayıtsız, şartsız millete ait olduğu gerçeğinden hareketle, millet iradesiyle artık yürürlüğe girmiştir. Milletin bu iradesine siz karşı geliyorsunuz." sözlerini sarf etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir CHP'linin görüştüğü iddiasına değinen Akbaşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın bir CHP'liyle Beştepe'de görüştüğü ve kendisine genel başkanlık teklif edildiği yalanı nasıl yalansa bu da baştan aşağı yalan. Sizin hayatınız, her şeyiniz yalan. Siz, faşist Hitler'in Goebbels taktiğini uygulayan yalancı siyaseti takip ediyorsunuz. Talat Atilla yeni bir açıklama yaptı. 'Hala şu anda milletvekili olan bir CHP milletvekilinden ben bu haberi aldım' diyor. Niye bütün arkadaşlarınızı töhmet altında bırakıyorsunuz? Niye Kılıçdaroğlu çıkıp da gerçeği açıklamıyor? Kulağınızın üstüne yatıyorsunuz, üç maymunu oynuyorsunuz. Kamuoyunu iftirayla yalanla aldatıyorsunuz. Kendi kumpasınız kendi elinizde patladı, kendi yalanlarınız kendi kucağınızda kalacak."

"Biz, teröristlerin düşmanıyız"

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik'in konuşması sırasında, "AKP iktidarı Kürt düşmanıdır, Kürtlerin düşmanıdır." demesine Grup Başkanvekilimiz Akbaşoğlu tepki gösterdi.

Akbaşoğlu, Eksik'in konuşmasıyla aslında kendisini tarif ettiğini vurgulayarak, "Kürtlerin düşmanı olduğu ortadadır." dedi. AK Parti'nin Kürtlerin düşmanı olmadığını, Kürtlerin, Arapların dostu olduğunu ve 82 milyonun kardeşliğini esas aldığını dile getiren Akbaşoğlu, "Biz, teröristlerin düşmanıyız. PKK/YPG/PYD, DEAŞ adı ne olursa olsun, hangi harflerin bir araya gelmesinden müteşekkil olursa olsun içeride ve dışarıda bütün teröristlerin başını ezmeye, yok etmeye de sonuna kadar kararlıyız." diye konuştu.

Sataşmadan söz alan Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, 16 Nisan'da halk oylaması yapılarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildiğini, cumhurbaşkanı ile yasama organı olan Meclis'i ayrı ayrı milletin kendisinin doğrudan belirlediğini anımsattı. Akbaşoğlu, "CHP'nin tek adamı olmak için bir haftadır çeşitli kumpaslarla Sayın Kılıçdaroğlu'nun tek adam diktatörlüğüne doğru kumpaslar kurarak ortaya attığı meseleleri görmezden geliyorsunuz. Kendi içinizde var olanları karşıya yansıtmaya çalışıyorsunuz." diye konuştu.