27-05-2019 18:01:25

"Kaset kumpaslarını ve siyasi suikastları takip ettiğiniz takdirde terör örgütünün yolunu çok net şekilde bulursunuz"

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, kaset kumpasları ve siyasi suikastların takip edilmesi halinde terör örgütünün yolunun çok net şekilde bulunacağını söyledi.

Sataşma gerekçesiyle söz alan Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Biz okul açıyoruz" denildiğini, herkesin demokratik olarak bu hakkını kullanabildiğini ancak milli iradeye, ülkenin birliğine, kardeşliğine, ulusal bütünlüğüne tehdit olduğunda "Dur" dediklerini söyledi. Özkan, bayraklarını, vatanlarını, devletlerini, vatanlarının istikrarını vermediklerini ifade ederek, PKK'nın, FETÖ'nün iplerinin yurt dışında birleştiğini kaydetti.

Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasi uzantı araştırılmak isteniyor mu, araştırma önergesine de gerek yok, bir yöntem söylüyorum: Karşımızdaki terör örgütü kasetli ve silahlı terör örgütü müdür? Evet. Kaset kumpaslarıyla Türk siyasetine yön vermeye çalıştı mı? Evet. Silahla, siyasi suikastlarla Türk siyasetine yön vermeye çalıştı mı? Evet. Kaset kumpaslarını ve siyasi suikastları takip ettiğiniz takdirde terör örgütünün yolunu çok net şekilde bulursunuz. Kaset ve silahla dizayn edilmek istenen partilere baktığımızda orada FETÖ'nün tevil yollu veya doğrudan borazancılığını yaptığını görüyoruz."