23-10-2019 17:56:03

“Kahraman Mehmetçiğimizle sahada elde edilen üstün başarı, masada elde edilen diplomatik başarıyla taçlandırılmıştır”

TBMM Genel Kurulunda, grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, ABD'den sonra Rusya ile varılan mutabakatla tüm terör unsurlarının kalıcı olarak bölgeden uzaklaştırılacağını belirtti.

Mutabakatla, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve bölgenin istikrara kavuşmasının sağlanacağını ve bu şekilde Suriyelilerin, Türkiye'nin tezi olan güvenli bölgeye yerleştirileceğini dile getiren Akbaşoğlu, şöyle devam etti:

"Suriye'de yaşanan durum yalnızca Suriye'nin ya da sınır komşusu olarak Türkiye'nin sorunu değildir. Bölgede terör vardır, bu sorun dünyanın da sorunudur. Türkiye, kendisinin ve bölgesinin sorunlarının çözüme kavuşturulması konusunda net ve kararlı bir tutum gösterdi, etkili bir sonuç elde etti. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye'nin gösterdiği net duruş, aleyhimizde yürütülen tüm fiziki oluşumları ve kara propagandaları yerle bir etmiştir. Kahraman Mehmetçiğimizle sahada elde edilen üstün başarı, masada elde edilen diplomatik başarıyla taçlandırılmıştır. Adeta Ziya Paşa'nın 'Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir; tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir' uluslararası diplomaside kanaviçe gibi örülmüştür."