16-11-2021 18:42:34

“Kadınımızın sosyal, ekonomik ve siyasi açıdan daha etkin bir noktaya gelmesi yönündeki mücadelemizi sürdüreceğiz”

TBMM Genel Kurulu'nda, grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak, değerlendirmelerde bulundu.

"Koruma mekanizmalarını hayata geçirmeye devam edeceğiz"

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Türk Dünyası 2040 Vizyonu'nun kabul edilmesiyle dilde, fikirde, iş birliği şiarına bir adım daha yaklaşıldığını belirterek, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, Türk dünyasının lideridir. Onun sayesinde Türkiye dünyada bir güç merkezine dönüşmüş, söz sahibi olmuştur. Bize güç veren Türkiye’nin güçlenmesidir. Bu nedenle her birimiz Erdoğan'a minnettar olmalıyız." ifadelerini hatırlattı.

Özkan, "Türk dünyasının bizlere olan güveniyle inşallah Türkiye bölgesel ve küresel güç olmaya, milletimizi, refah ülkesi Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımaya devam edeceğiz." dedi.

Başak Cengiz'in hunhar, sinsi bir cinayetle hayatına son verilmesinin yüreklerini dağladığını söyleyen Özkan, şöyle devam etti:

"Bütün bu cinayetler, AK Parti'nin bugüne kadar hem anayasal hem yasal reformlarla kadınlarımızı koruma noktasında yaptığı düzenlemelerin ve kararlı duruşumuzun ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gösterdi. Biz medeniyetimizden ilham aldığımız, kadınlarımızın hak ettiği standartları ve koruma mekanizmalarını hayata geçirmeye devam edeceğiz. Kadınımızın sosyal, ekonomik ve siyasi açıdan daha etkin bir noktaya gelmesi yönündeki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu noktada etkin ve kararlı çalışmalarımızı yeni düzenlemelerle geleceğe taşıyacağız."

Özkan partisinin kuruluşundan bugüne kadın temsilini en yüksek oranda sağlayan, pozitif ayrımcılığı parti tüzüğü haline getiren bir hareket olduğunu belirtti.