04-06-2021 18:22:15

"İstanbul yeni barosuna kavuştu"

Üsküdar Altunizade Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde kurulan İstanbul 2 No'lu Barosu'nun merkez yerleşkesinde düzenlenen açılış töreni, İstiklal Marşı'nın okunması ve bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ile başladı.

Törende konuşan Grup Başkanvekilimiz Cahit Özkan, yeni baronun açılışının hayırlı olmasını dileyerek, "Bu gün şükran günü. Böylesi bir yolculuğa emek veren ve katkıda bulunan pek çok kıymetli yol arkadaşımızı, büyüğümüzü saygıyla, sevgiyle selamlıyoruz. Öncelikle bir medeniyet tasavvuruyla böylesi bir kutlu yolculuğa imza atan ve yol açan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve Cumhur İttifakı'nın kıymetli ortağı MHP'nin genel başkanı Devlet Bahçeli'ye saygı ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Çok kısa bir süre zarfında hızla 2 bin imzayı toplayarak bugün ülkenin 2376 üyesiyle dokuzuncu büyük barosunun kuruluşunda emek ortaya koyan herkese şükranlarını sunduğunu kaydeden Özkan, şöyle devam etti:

"İstanbul yeni barosuna kavuştu. Yeni baro, sadece bir baro değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bir medeniyet mücadelesinin, yani ilk insanla başlayıp ebediyete kadar devam edecek olan hak, özgürlük, demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin ete kemiğe bürünmesi, hayata geçmesi noktasında çok büyük bir medeniyetin hukuk camiasındaki mücadelesidir. Tarih boyunca şanlı tarihimizde, Osmanlı döneminden, Ebu Suud efendilerden günümüzde medeniyetimizde yeniden kökleri buluşturacak, hukuk mücadelesine katkı sunan avukat, hakim, savcı Mehmet Selim Kirazların o kutlu yolculuğunun karargahıdır."

Özkan, bugün bütün dünyada bölgesel, küresel, çok taraflı, iki taraflı insan ve hak özgürlüklerine ilişkin metinler olduğunu belirterek, "Ancak bir o kadar da insan hak ve özgürlüklerinin ayaklar altına alındığı dönemleri de yaşıyoruz. Oysaki adalete, özgürlüğe, demokrasiye, hakça paylaşıma, birlikte yaşama, farklı kültürlere saygıya kadar pek çok alanda bütün insanlık yeni bir uluslararası hukuk anlayışına ihtiyaç duymaktadır." ifadelerini kullandı.

Parlamentoda pek çok yasal düzenlemeyi hayata geçirdiklerini anlatan Özkan, "Ancak bu yasal düzenlemelerin ete kemiğe bürünmesi, işlerlik kazanması, topluma nüfuz etmesi ve vatandaşımızın her bir düzenlemeden hakkıyla istifade edebilmesi için İstanbul'un yeni barosunun çalışmalarına büyük ihtiyaç vardır. Bizim parlamentoda, anayasa ve yasa reformlarıyla vesayeti, cunta, darbe ve bürokratik oligarşik düzeni değiştirmeye, özgürlüğe, demokrasiye, milli iradenin hakimiyetine yönelik yaptığımız çalışmaların, ete kemiğe bürünmesi için, sivil toplum alanındaki vesayet çalışmalarının ortadan kalkması için yeni baromuza başarılar diliyorum. Biz de yeni baromuzun yanında, özgürlüğe, demokrasiye, hukuka milli iradenin hakimiyetine, adalete ve hakça paylaşıma dayalı yeni bir uluslararası hukuk inşasına dönük çalışmalara sonuna kadar destek vereceğiz." şeklinde konuştu.