31-03-2021 17:31:00

"İrademize, egemenliğimize sahip çıkmak zorundayız"

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulda, grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özkan, uğruna şehitler ve canlar verilen cennet vatan ve al bayrağın tarih boyunca pek çok tehdit ve saldırılara muhatap olduğunu; demokrasi, özgürlük ve hukuk devleti yolunun çilelerle dolu bulunduğunu ifade etti.

Özkan, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın, Anadolu irfanıyla büyüdüğünü ve memleket aşkıyla görevini yerine getirme mücadelesi verdiğini vurguladı. Görevi başında rehin alınan ve şehit edilen Kiraz'ın ruhunun şad, mekanının cennet olması temennisinde bulunan Özkan, "Onun için irademize, egemenliğimize sahip çıkmak zorundayız." diye konuştu.

Özkan, 31 Mart Vakası'nın yıl dönümü olduğunu belirterek, "Bizler sürekli bu tehditlerle karşı karşıya kalıyoruz. Bugün yeniden benzer tehditlerin olduğu dönemde, derin ve paralel yapıların, terör odaklarının, Türkiye'ye saldıran ihanet odaklarının yeniden toparlanıp saldırdığı bu dönemde istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkmamızın ehemmiyetini bir kez daha vurguluyor, bu çerçevede milli iradenin tecelligahının söz konusu olduğu bu kutsal çatı altında her bir milletvekilimizin aynı duyarlılıkla mücadeleye dahil olduğuna inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

TBMM Genel Kurulunda görüşmelerine bugün de devam edilecek Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanun Teklifi'nin, Türkiye'nin bu tür tehditlere karşı muhkem durması için gerekli bir düzenleme olduğunu vurgulayan Özkan, bütün siyasi parti gruplarının bu çerçevede, uzlaşma anlayışıyla yasal düzenlemeye destek vereceklerine inandığını söyledi.