18-08-2022 17:56:05

"İmkanlarımız var ancak hala şehrimizde markalaşmada, zincirleşmede büyük eksiğimiz var"

Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale'de Dardanel Şirketler Grubu bünyesinde hizmet veren "I Love Fish" konseptinin üçüncü şubesinin açılışına katıldı.

Turan, konjonktürel sorunlara rağmen Çanakkale'nin büyüyor ve markaların şubeler açarak Türkiye'nin büyüyor olmasının çok kıymetli olduğunu hatırlattı.

"Her şeye rağmen çarklar dönüyor. Her şeye rağmen yatırımlar devam ediyor" diyen Turan, şöyle devam etti:

"Çanakkale köprüsü başta olmak üzere Ezine Gıda İhtisas OSB, Ayvacık'taki tüneller, altyapı yatırımları ve doğal gaz çalışmaları hepsi planlandığı şekilde devam ediyor. Köprüden önceki Çanakkale ile köprüden sonraki Çanakkale'ye farklı bakmak zorundayız. Bu noktadan Avrupa 200 kilometre. Açılışı yaptığımız bu kıymetli mekandan ise İstanbul kesintisiz 300 kilometre. İstanbul Havalimanı, bir anlamda artık Çanakkale'nin havalimanı. Bizim akademisyenimiz, iş adamımız, turistimiz 2 saat içinde İstanbul'a girmeden havalimanına girebiliyor."

"Anadolu'nun bir çok kenti İstanbul havalimanına ulaşmak için neredeyse yarım gün, bir gün harcarken biz bir yemek molasıyla İstanbul Havalimanında olabiliyoruz. " diyen Turan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük imkanlarımız var ancak hala şehrimizde bildiğiniz gibi markalaşmada, zincirleşmede büyük eksiğimiz var. İsteriz ki çok daha fazla zincir restoranlar, kafeler aynı şekilde oteller, adını bildiğimiz gurur duyacağımız markalarımız bölgemizde olsun. Dardanel bunlardan sadece bir tanesi. Dardanel 40 yıldan beri bu topraklarda ekmek üretip, istihdam yaratıp, 3 bin kişiye ekmek veren, 25 ülkeye ihracat yapan devasa bir firma. Ama isteriz ki Dardanellerin sayısı artsın, isteriz ki bu markalar daha fazla olsun.

Kentimiz turizm olduğu kadar bir tarım kenti. Tarih kenti, maden kenti. Bu şehirde ekmek kavgasına ne varsa uluslararası standartlara göre önünü açmak bizim görevimiz. Bazı kentlerde bir ana başlık vardır. Turizm vardır, başka bir şey yoktur. Bazısında tarih vardır, başka bir şey yoktur. Ama bizde her şey var. Balığından ormanına kadar, tarihinden turizmine kadar hepsini büyütmek bizim görevimiz."

Açılışa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Belediye Başkan vekili Rebiye Ünüvar, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Selçuk Semizoğlu ile Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen ile Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇASİAD) Başkanı Semih Başaran ve çok sayıda davetli katıldı.