10-03-2020 19:08:59

"Hiçbir meslek grubunun, hiç kimsenin de yargı denetimi dışında olmadığını, herkesin kanunlarla bağlı olduğunu vurgulamak istiyorum"

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmaların ardından grup başkanvekilleri yerinden söz aldı.

Grup Başkanvekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu, eski bakanlardan Şevket Kazan'ın vefatını teessürle öğrendiklerini belirterek, "Önemli bir misyon çerçevesinde milletimize hizmet eden Sayın Şevket Kazan'ı rahmetle yad ediyorum." dedi.

Akbaşoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle tüm kadınlara, annelere, şehit ve gazi annelerine selamlarını iletti, Diyarbakır annelerini de gösterdikleri dirayetli duruş nedeniyle tebrik etti.

AK Parti iktidarları döneminde kadınlara karşı yapılan bütün ayrımcılıkları, büyük demokratik devrimlerle mevzuat sisteminde adımlar atmak suretiyle kadınların lehine önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirten Akbaşoğlu, her türlü hak ve yaklaşımları güvenceye aldıklarını söyledi.

Akbaşoğlu, 2002'den 2019'a kadar kadınların istihdam oranı bakımından yüzde 45'e yakın bir artış sağlandığını, 9 milyon kadının istihdama katıldığını kaydetti.

Kadınların iş gücüne katılma oranının yüzde 27,9'tan yüzde 34,9'a çıktığını vurgulayan Akbaşoğlu, toplam istihdamdaki kadın oranının da yüzde 25,3'ten 28,8'e yükseldiğini bildirdi.

Her türlü ayrımcılığı ortadan kaldırarak toplumun tüm kesimlerine yönelik demokratik temsiliyeti artıran bir yaklaşım sergilediklerini dile getiren Akbaşoğlu, "Mutlu kadın, huzurlu, uyumlu bir aile, huzurlu, müreffeh bir toplum olmamız yönünde de her türlü yaklaşımı bugüne kadar sergilediğimiz gibi, bu tutum ve davranışımızı 83 milyon insanımızın tamamı için gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

"Bu konuda takdir, mahkemenindir"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, demokratik bir hukuk devleti olduğunu vurgulayan Akbaşoğlu, şöyle devam etti:

"Kamu kurum ve kuruluşları, yasama, yürütme ve yargı organları, bağımsız ve tarafsız yargı, mevzuat çerçevesinde verilen kararlar uygulanmaktadır. Mevzuatla ilgili, gazetecilerin mevzuata aykırı tutum ve davranışlarıyla ilgili eleştiriler oldu. Bu konuda MİT Kanunu net bir şekilde düzenlemeye havidir. Bu konuda takdir, tutuksuz ya da tutuklu yargılama şeklinde mahkemenindir. Mahkemeye intikal etmiş bu konuyla ilgili daha fazla bir hususa temas etmek istemiyorum. Bununla beraber hiçbir meslek grubunun, hiç kimsenin de yargı denetimi dışında olmadığını, herkesin kanunlarla bağlı olduğunu vurgulamak istiyorum."

"Çok önemli kazanımlar elde ettik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in Moskova'daki görüşmesine ilişkin Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

"Çok önemli kazanımlar elde ettik. Türkiye, milli politik eksen çerçevesinde, 15 Temmuz'un hemen akabinde Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı, Barış Pınarı Harekatı ve Bahar Kalkanı Harekatlarıyla hem sahada hem de masada askeri anlamda da diplomatik anlamda da çok büyük kazanımlar elde etti. Bu milletçe ve devletçe hepimizin gururudur, onurudur. Geleceğe yönelik kendimizden emin bir şekilde millet ve devlet kaynaşmasıyla atacağımız adımlarla geleceğimizin teminatıdır. Bu yönden milli bir duruş olarak değerlendirilmesi gerekir." yorumunu yaptı.

Türkiye'nin açık kapı politikası uyguladığını dile getiren Akbaşoğlu, "Türkiye'nin bütün dünyaya örnek teşkil eden, milletiyle ve devletiyle 83 milyon insanın onuru, gururu uygulamalar bir tarafa, Mehmet Akif'in 'tek dişi kalmış canavar' diye nitelendirdiği Avrupa medeniyetinin, Batı medeniyetinin uygulamasının ortaya konduğu Avrupa ve Yunanistan uygulaması da bir tarafa. Orada kadınlara, erkeklere, çocuklara nasıl muamele edildiği tüm dünyanın gözü önündedir. Bu konuda biz insanlığımızı tüm dünyaya göstermeye devam edeceğiz." dedi.

"Maskeli balo bitti"
SONRAKİ HABER "Maskeli balo bitti"