15-05-2021 14:06:48

Grup Başkanvekili Özkan, 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü'nün 102. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü'nün 102. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, mesajında, hemşehrilerinin, ülkesinin, düşman postalları ile çiğnenmesine müsaade etmediğini belirtti.

Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin 15 Mayıs 1919'da İzmir'in işgalinden 4 saat sonra Denizli sancağını alarak, "Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz" diyerek milli mücadele ruhunu ateşlediğini aktaran Özkan, şunları kaydetti:

"Böyle bir destansı mücadelenin ilk adımının şehrimizde atılmış olması bizim için büyük bir onurdur, şereftir. 102 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz'da da alçak darbe girişimine karşı Denizli'miz milli iradesine, vatanına ve bayrağına sahip çıkmıştır. Kadriye bacılar, Serdar yarbaylar ecdadı gibi hainlere karşı canlarını siper ederek yeni bir destan yazmıştır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Müftü Ahmet Hulusi Efendi'ye, İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarına ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, minnet ve şükranla anıyorum."