27-04-2022 18:54:03

"Dün Gezi'nin karşısındaydık, bugün de karşısındayız"

Grup Başkanvekilimiz Turan, Türkiye'de bütün partilerin Türkiye'nin partisi olmasını istediklerini belirtti.

Tarihçilerin işi olan sözde Ermeni soykırımı konusunu HDP'nin, emperyal güçlerin sözcüsü gibi dile getirmemesini istediklerini kaydeden Turan, "Biden'ın söyleminin neredeyse aynısını tekrar eden, Fransa'nın, İsviçre'nin söyleminin neredeyse aynısını tekrar eden bir anlayışın Türkiye'ye katkı sağlamayacağını ifade ettim." dedi.

"Hangi 18 Mart töreninde, şehit cenazesinde, Meclis'in ortak bildirisinde HDP'yi gördük?" diye soran Turan, o yüzden HDP'yi Türkiye'nin partisi olmaya davet ettiğini söyledi.

HDP'li Oluç'un şehirleri beraber dolaşma teklifine de Turan, "Ben de söylüyorum, gelin dolaşalım memleketi, soralım: HDP, özgür bir parti mi? HDP, Kandil'den izin almadan adım atan bir parti mi? HDP'nin listesini, metnini kim hazırlıyor, gündemini kim belirliyor? HDP kimin sözcülüğünü yapıyor? Eğer bu konuda çok büyük oranda 'HDP maalesef özgür değil' denmezse, ben de 'Bu işi bilmiyorum' diyeceğim." ifadelerini kullandı.

CHP'li Ağbaba'nın Gezi olaylarına güzellemede bulunduğunu kaydeden Turan, "İstediğiniz kadar güzelleyin. Biz, dün Gezi'nin karşısındaydık, bugün de karşısındayız. Ülkemizin neresinde bir dert varsa, sorun varsa çözmeyi görev biliriz. Gencimizin isyanı varsa onu da dinleriz." dedi.

Gezi'nin geldiği yerin, finansının, içeriğinin ne olduğunu birkaç gün sonra herkesin öğrendiğini anlatan Turan, "Selahattin Demirtaş bile 'Burada darbe söylemi, görüntüsü var' dedi. Siz diyemediniz." şeklinde konuştu.

Turan, çok ucuz hareketlerle "MHP, AK Parti oradaydı" tarzı söylemlerin hiç kimseye faydası olmadığını söyledi.