18-11-2021 17:12:31

"Diyarbakır'da nöbet tutan annelerimizin umudunu yeşertmeye, ülkemizi terörün zararlarından tamamen arındırmaya kararlıyız"

TBMM Genel Kurulunda, grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Grup Başkanvekili Özkan, "Cep Herkülü" lakabıyla anılan Naim Süleymanoğlu'nu vefatının 4. seneyi devriyesinde rahmet ve minnetle andı.

Terör örgütü PKK'yı kaynağında yok etmeye yönelik mücadeleyi sürdürdüklerini ifade eden Özkan, Türkiye'nin, sınırları içerisindeki terör örgütü unsurlarını yok ettiğini, sınırı dışındaki teröristleri ya yakalayıp mahkeme huzuruna çıkardığını ya da etkisiz hale getirdiğini belirtti. Eren-7 Mercan Munzur Operasyonu kapsamında Hozat ve Pülümür kırsalında 8 sığınak ve mağaranın yerle bir edildiğine işaret eden Özkan, "Irak'ın kuzeyinde Hakurk bölgesinde 5 PKK'lı terörist SİHA'larla düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Canlı bomba olacak teröristleri seçen ve Ankara saldırılarına talimat veren, PKK'nın sözde kurucularından Ali Haydar Kaytan etkisiz hale getirildi. Son terörist de öldürülene ve etkisiz hale getirilene kadar Kürtleri, Türkleri, Türkmenleri, Arapları ve 85 milyon barış içerisinde yaşama umudumuzu ortadan kaldırmak isteyen terör örgütü unsurlarını Allah'ın izniyle tek tek yok edeceğiz." diye konuştu.

Anne Hacire Akar'ın, çocuğunun HDP'liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını belirterek HDP İl Binası önünde oturma eylemi başlatmasının üzerinden 800 gün geçtiğini anlatan Özkan, daha sonra çok sayıda ailenin katıldığı "Diyarbakır Anneleri" eylemi sayesinde Akar'ın evladına kavuştuğunu, 33 ailenin çocuğunun güvenlik güçlerine teslim olduğunu kaydetti. Evlatlarını terörün pençesinden kurtarmak isteyen ailelerin bu umutlu bekleyişini sürdürdüğünü belirten ve eyleme katılan ailelerin açıklamalarını aktaran Özkan, "Meclis çatısı altında, Anayasal hukuk düzenimiz, demokrasimiz, birlikte yaşama kültürümüz, toplumsal barışımız için Diyarbakır'da nöbet tutan annelerimizin umudunu yeşertmeye, ülkemizi terörün zararlarından tamamen arındırmaya kararlıyız. Bu çerçevede milletçe verdiğimiz mücadelede, çalışmalarını yürüten güvenlik güçlerimize başarılar diliyoruz. Allah ayaklarına taş değdirmesin, zaferler ihsan eylesin." değerlendirmesinde bulundu.