09-06-2021 16:48:56

"Dil, din, ırk, kılık, kıyafet, yaşam şekli, ayrım yapmaksızın tüm kadınlarımız, tüm vatandaşlarımız başımızın tacı olmalıdır"

TBMM Genel Kurulu'nda, siyasi partilerin grup başkanvekilleri söz alarak, değerlendirmelerde bulundu.

Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan tüm şehit öğretmenleri ve vefat yıl dönümünde şehit Şenay Aybüke Yalçın'ı rahmetle andığını belirterek, "Devletimize 'katil' deme hadsizliğine düşenlerin, gençlerimizi, öğretmenlerimizi, insanımızı şehit eden hain terör örgütüne 'katil' diyememelerini ve yol arkadaşlarına ses çıkarmamalarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum." dedi.

Akademisyen Neşe Nur Akkaya'nın Nişantaşı'nda uğradığı saldırıya işaret eden Turan, "Bizim en büyük gücümüz, ülkemizin birliği ve beraberliği. Dil, din, ırk, kılık, kıyafet, yaşam şekli, ayrım yapmaksızın tüm kadınlarımız, tüm vatandaşlarımız başımızın tacı olmalıdır." diye konuştu.

Faşist zihniyetlerin huzuru bozmasına, insana ve değerlere saldırmasına izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Turan, şöyle devam etti:

"Bu şahsın, 'Burada sizin gibileri istemiyoruz, Gaziosmanpaşa'ya gidin' dediğini duyduk. Bunun anlamını biliyoruz. Nişantaşı kimin, Gaziosmanpaşa kimin? Kızılay da Altındağ da Diyarbakır Bismil de Trabzon Sürmene de Çanakkale Gelibolu da hepimizindir, 84 milyonundur. Farklı siyasi partide yer aldıkları için 'Onlara selamı sabahı kesin. Sofralarına oturmayın' diyen siyasilerin, bugün bir daha aynaya bakmasını, bu dilin milletimize faydası olmadığını hatırlatmasını tüm Meclisin takdirine sunuyorum. Anlı şanlı kadın derneklerinin, mor halkalarıyla meşhur kadın derneklerinin, feminist iddiasında olan derneklerin sesinin çıkmamasını tam bir ilkesizlik örneği olarak görüyorum. Karaktersizlik örneği diyeceğim ancak bu karaktersizlik değil, bunların tam karakteri oldu artık. Kadın dediklerinde kendi kadın kriterleri, insan hakları dediklerinde kendi tarzı gibi yaşayan, düşünen insanların hakları gibi algılamalarını tüm kamuoyumuzun takdirine sunuyorum."