01-11-2019 01:07:46

"Cumhuriyet'imize sahip çıkmamızın en önemli yollarından birinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne sahip çıkmak olduğuna inanıyoruz"

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulunda, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özkan, "Kimsenin kimseye üstünlüğünün olmadığı ve bu topraklarda ebediyete kadar bir ve beraber yaşayacağımızın ilanıdır Cumhuriyet." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin de 2017'de, demokratik tekamül süreci içinde, Cumhuriyeti yüceltmek ve kurumsallaştırmak için milletçe kurulan bir düzenleme olduğunu dile getiren Özkan, "Bu bağlamda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yalnızca Cumhuriyet'imizi yüceltmek ve yükseltmek için AK Parti ve MHP'nin yaptığı bir düzenleme değil, milletimizin iradesidir. Bu bağlamda Cumhuriyet'imize sahip çıkmamızın en önemli yollarından birinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne sahip çıkmak olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Özkan, "Avrupa'da Türkiye düşmanları, bu aziz vatana, millete, bayrağa ve devlete kastedenler, ülkemizin bekasıyla ilgili Türkiye'ye saldırıyorsa onlara boyun eğemeyiz. Onlarla mücadelemizi sürdüreceğiz. O algı değişsin diye onların bu vatandan istediklerini onlara terk etmeyeceğiz." dedi.

Özkan, ülkenin anayasal düzenine karşı suç işlendiği gerekçesiyle HDP'li belediye başkanlarının görevden alındığına dikkati çekerek, "Bugün 69 HDP'li belediye var, bunlardan 12 tanesiyle ilgili tasarrufta bulunulmuştur. Diğer HDP'li belediyeler görevine devam ediyor. Demek ki mesele bir bölücülük, kayırmacılık, belirli bir toplum kesimini dışlama değil, ülkemizin birlik ve beraberliğini teminat altına almak ve suçla, terörle, suçluyla mücadeledir." dedi.