24-06-2021 17:37:22

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türk siyasi tarihinin ortak aklının eseridir"

Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM Genel Kurulu'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Özkan, 3 yıl önce bugün Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bütün kurum ve kurallarıyla yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Özkan, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türk siyasi tarihinin ortak aklının eseridir. Bu sistem, Cumhur İttifakı'nın ve milletimizin dayanışması ve mücadelesiyle hayata geçti." dedi.

Cahit Özkan, bu sistemin daha önce de merhum Turgut Özal, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş ve Muhsin Yazıcıoğlu ile birçok değerli devlet adamının da isteği olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin Azerbaycan'la ortaya koyduğu tavra değinen Özkan, bunun güçlü hükümet ve istikrarlı siyasetin bir sonucu olduğunu söyledi.

Özkan, "Karadeniz'de 540 milyar metreküp doğal gazı keşfederek milletimizin hizmetine sunduk. Akdeniz tarihte olduğu gibi yeniden bir Türk gölü haline gelmiştir. Anadolu coğrafyasının yarısı kadar büyüklükte olan mavi vatanı inşa ettik. Hamdolsun altındaki trilyonlarca dolarlık doğal gaz milletimizin hizmetindedir." şeklinde konuştu.

Türk toplumunun temelinin aile olduğuna dikkati çeken Özkan, ailenin her çocuk için bir okul, anne ve babanın da bir öğretemem olduğunu ifade etti.

Her çocuğun bu imkana sahip olamadığını dile getiren Özkan, "Bu imkana sahip olmayan çocuklar, devlet korumasının altındadır. Aile odaklı hizmetlerimizin başında koruyucu aile hizmeti gelmektedir. Koruyucu aile hizmetinin amacı çocukları birebir ilgi, koruma ve sevgi sağlayacak koruyucu ailelerle buluşturmaktır. Teşvik edilen koruyucu aile uygulaması yaygınlaşmış ve milletimiz nezdinde farkındalığa ulaşmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Özkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 30 Haziran'ın "Koruyucu Aile Günü" ilan edildiğini de belirtti.