16-07-2019 01:09:27

"Canını bu değerler uğruna feda eden aziz şehitlerimize ve aziz gazilerimize minnettarlığımızı tekrarlıyorum"

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.

Vali Hamdi Bilge Aktaş, Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Kucaklama Taşı'ndan Belediye Meydanı'na yürüdü.

Meydanda Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi. Atatürk Havalimanı'nda halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını dev ekrandan canlı olarak izlendi.

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da Çankırı'nın din, devlet, vatan ve millet müdafaasında öncü rol oynadığını söyledi.

15 Temmuz'da yaşananların İstiklal Mücadelesi'nde de yaşandığını dile getiren Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

"Bilhassa canını bu değerler uğuruna feda eden aziz şehitlerimize ve şehitlik duygusuyla meydana çıkıp gazilik unvanını elde etmiş olan aziz gazilerimize hakikaten minnettarlığımızı tekrarlıyorum. Allah onlardan razı olsun. Onlar vesilesiyle buradayız. Onların ortaya koymuş olduğu fedakarlık, kendilerini yüce değerler uğruna öne atmaları burada bir arada olmamızın vesilesidir. İnşallah birlik ve beraberlik içinde Cumhurbaşkanımızın, Başkumandanımızın ortaya koyduğu hedefler doğrultusunda 2023, 2053, 2071 vizyonlarını gerçekleştirerek hem Çankırı'nın daha güçlü, daha müreffeh ve daha güzel bir Çankırı hem de 81 vilayet 82 milyonuyla Türkiye'nin güçlü ve büyük Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve lider ülke Türkiye'nin öncülüğünde tıpkı dedelerimizin ortaya koyduğu ruh ve mana köküne bağlı olarak adil ve merhametli bir dünyanın kurulmasına vesile olacak olan bütün gençlerimizi şimdiden üstün bir gayret, çaba ve performansla en güzel neticelere ulaşma duasıyla onların bu insanlığın umudu ve vicdanı olduğu hakikatini bir kez daha hatırlatmak isterim."

Konuşmaların ardından tasavvuf dinletisi sunuldu, sala okundu ve şehitler için dua edildi.