29-04-2021 16:47:12

"Büyük ve güçlü Türkiye'yi durduramayacaksınız"

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TBMM Genel Kurulunda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kut'ül Amare Zaferi'ni kutlayarak konuşmasına başlayan Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, "ABD'nin sözde 'Ermeni Soykırımı' iftirasına yönelik olarak yakın tarihimizde ve yaşadığımız son olaylarda açıkça görülmüştür ki; kimi kripto kişi ve kuruluşların, emperyalizmin ve siyonizmin plan ve hedefleri doğrultusunda 'Büyük Ermenistan' ve Büyük İsrail' için çalıştıkları açığa çıkmıştır." diye konuştu.

Sözde 'Kürdistan' söyleminin, sadece bu hedeflere ulaşabilmek için emperyalist ve siyonistlerin aldatıp, kullanıp, atmaya yönelik koskoca bir yalanı olduğunu ifade eden Akbaşoğlu, "Bu fitne ve fesat projesini ortaya koyanlar, sözde 'Kürdistan' söylemini nihai ve kalıcı olarak değil, ancak ve ancak 'Büyük Ermenistan' ve Büyük İsrail'e bir geçiş süreci olarak, kendi idealleri uğruna bölge halkını kullanmak için dillendirmektedirler. Emperyalist ve siyonistlerin planlarından geriye ise sadece kan, gözyaşı ve ızdırap kalmıştır. Ülkemizin ve bölgemizin huzur ve güvenliğine, özgürlük, refah ve esenliğine kasteden bu meş'um planlar, hangi inanç ve düşüncede olursa olsun, Türk, Kürt, Arap halklarının, emperyalizme ve siyonizme karşı birlik ve beraberlik içinde, şuurlu karşı duruşları ile tarihin çöp sepetine atılacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Akbaşoğlu, "Meclisimizde emperyalist ve siyonistlere ve onların kirli ve kanlı planlarına alet olanlara ilan ediyoruz ki; milletimizi bölemeyeceksiniz. Devletimizi yıkamayacaksınız. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. Büyük ve güçlü Türkiye'yi durduramayacaksınız." ifadelerini kullandı.