05-03-2020 22:42:51

"Buradaki toplantının başka bir amaçla yapılıyor gibi gösterilmesini şiddetle reddediyoruz"

Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin, Akar'ın, Türk Parlamenterler Birliği toplantısına yönelik ifadelerini anımsatarak, toplantı gündeminin önceden belli olduğunu, Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın önceki dönemlerde görev yapan AK Partili parlamenterlerle bir araya geldiğini anlattı.

İdlib'de askerlerin şehit düşmesinin ardından yaşamın bir şekilde devam ettiğini söyleyen Zengin, "Buradaki toplantının başka bir amaçla yapılıyor gibi gösterilmesini şiddetle reddediyoruz." diye konuştu.

Akar'ın dil konusunda partisine ödev vermeye çalıştığını belirterek basit bir tavsiyede bulunacağını vurgulayan Zengin, şöyle devam etti:

"Dün kendi Grup Başkanvekilinizin yapmış olduğu konuşmayı, lütfen yüksek sesle kendi kendinize bir kez okuyunuz. Doğrusu bir kez okuyan medeni insanlar, böyle bir konuşmaya tahammül edemezler. Bu yetmiyor, kürsüye çıkılarak adeta bence bir komplo düzenleniyor. Bilerek 'Meclisi gerelim, bu yetmez, bu gerginliği topluma taşıyalım; kavga, çıngar çıkaralım memlekette. Cumhurbaşkanımız bugün Rusya'ya giderken böyle gerilimli bir hava gösterelim...' Bütün meselenin bu olduğunu düşünüyorum. Tabii kendi iç hesaplarınızda başka şeyler de vardır."

Meclisin ciddi bir mecra olduğuna işaret eden Zengin, "Dil meselesini önemsiyoruz, aynı meselenin sizin temel bir sorununuz olduğunu düşünüyorum. O nedenle bunların hepsinin altını çizerek size iade ediyorum." diye konuştu.