14-10-2020 17:47:22

"Bu ülkede ışıkların ne zaman kapanacağını ne zaman açık kalacağını sadece milletin kendisi belirler"

TBMM Genel Kurulunda, grup başkanvekilleri yerlerinden söz alarak, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan da AYM üyesi Yıldırım'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ilgili şunları kaydetti:

"Attığı 'tweet'e ister darbe girişimi, ister sorumsuzluk deyin, paylaşımı yanlıştır, kınıyoruz. Mahkemenin verdiği kararlar tartışılır, beğenilir, beğenilmez. Ancak imalı ifadelerle farklı politik çağrışımların söz konusu olacağı gündemlerle bu işi yapmanın bir trollük olduğunu, yanlış olduğunu hep beraber söylememiz lazım. AYM üyesi olmuş, hukuk eğitimi almış, yaşı başı gelmiş bir üyeden devlet adabını, ciddiyetini bekleme hakkımız var. Kastı ne olursa olsun yapılan doğru değildir. Ayrıca bu ülkede ışıkların ne zaman kapanacağını ne zaman açık kalacağını sadece milletin kendisi belirler."

Işıkları yanan yerin AYM olduğunu belirten Turan, AYM'nin de "bizi bağlamaz, onu bağlar" şeklindeki açıklamasını bir talihsizlik olarak değerlendirdi. Turan, bu yüzden AYM'den daha esaslı, daha tavır alan bir yaklaşım beklediklerini dile getirdi.