20-05-2021 13:59:55

"Bu potansiyel enerjiyi hep beraber kabinemiz kinetik enerjiye dönüştürmek suretiyle Türkiye'nin önünü açıyor"

Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Dilovası'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirilen Duraline Alüminyum Profil Sistemleri Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Akbaşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Birleşmiş Milletlerde (BM) Kudüs konusunda hakkı ve hakikati haykırmak için bulunduğunu söyledi.

Yerelden küresele büyük bir dinamizmlerinin olduğunu ifade eden Akbaşoğlu, Türkiye'nin muazzam bir potansiyel enerjisi bulunduğunu kaydetti.

Akbaşoğlu, "Bu potansiyel enerjiyi hep beraber kabinemiz kinetik enerjiye dönüştürmek suretiyle Türkiye'nin önünü açıyor." diyerek, şöyle konuştu:

"80 yıllık Cumhuriyet döneminde yapılanlara 18 yıllık dönemde 4-5 misli hizmet üretmek suretiyle katkıda bulunuyor. Evet ekonomik yönden küresel anlamda pandeminin getirmiş olduğu çeşitli sıkıntılar var. Küresel bir daralma, ulusal bir daralmaya, yerel daralmalara sebebiyet veriyor ancak Türkiye bütün ülkelerle mukayese yapıldığında gerçekten sosyal devletin gereklerini yerine getirme hususunda çiftçisinden işçisine, esnafından sanayicisine kadar çeşitli kademelerde ortaya koyduğu karşılıksız yardım ve destekler veya uygun şekilde kredilendirmelerle tedarik zincirinin en ufak bir aksamaya sebebiyet vermeden devamını sağlamış bir ülke olarak ve hakikaten batıyla mukayese edildiğinde 65 yaş üstü insanlara Avrupa'da, Amerika'da nasıl muamele edildiğini, bununla beraber Türkiye'nin vefa destek gruplarıyla devlet, millet kaynaşmasının en güzel numunelerini organizasyon kabiliyetleriyle ortaya koymak suretiyle nasıl bir farklılık meydana getirdiğini tüm dünya gördü."

Adil ve merhametli yeni bir düzeni bütün insanlığa hediye etmek istediklerini aktaran Akbaşoğlu, bunun mottosunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BM'de "Dünya 5'ten büyüktür" diyerek haykırdığını bildirdi.